Και η μη επιστρεπτεα στην αντικαταστατρια της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ;

Απαρατήρητα

Λύση μέσω του παραρτήματος, στο αδιέξοδο της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ, φαίνεται πως βρέθηκε εκτός απροόπτου, γιατί πολλά απρόοπτα έχουμε δει μέχρι τώρα, με τον ΕΦΕΠΑΕ να αναλαμβάνει ουσιαστικά τη διοίκηση μέχρι να ξεκαθαριστεί το ζήτημα της ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ, για να τρέξουν τα προγράμματα.

Για τα δύο προγράμματα που προέρχονται από τον ΕΦΕΠΑΕ, δεν φανταζόμαστε πως θα υπάρξει ιδιαίτερο θέμα, μιας και τρέχουν μέσω αυτού, αλλά το μέλλον του προγράμματος της μη επιστρεπτέας επιχορήγησης των επιχειρήσεων, το οποίο έχει καθυστερήσει σημαντικά και αφορά και πολύ μεγάλο αριθμό επαγγελματιών, θα πρέπει να ομολογήσουμε πως μας δημιουργεί κάποιες επιφυλάξεις.

Από την πλευρά των Επιμελητηρίων, φαίνεται ότι υπάρχει η βεβαιότητα πως θα «μεταπέσει» μαζί με τα άλλα προγράμματα στην νέα δομή, που θα λειτουργήσει υπό την εποπτεία του κεντρικού φορέα, χωρίς τη δική τους παρεμβολή.

Άλλωστε η ιδέα της κίνησης αυτής είναι να συνεχίσει κανονικά η διαχείριση των προγραμμάτων και παράλληλα να κυλήσουν οι διαδικασίες για τη ΔΕΣΜΟΣ ΑΜΘ στα δικαστήρια, μέχρι την τελική λύση, η οποία μπορεί να πάρει χρόνια.

Ας ελπίσουμε πως αυτή τους η αισιοδοξία θα είναι βάσιμη και δεν θα διαψευστεί σκληρά από την πραγματικότητα, όπως έγινε και σε προηγούμενες περιπτώσεις όλο το προηγούμενο διάστημα. Και ας το ελπίσουμε αυτό γιατί τελικά, οι κυρίως χαμένοι από όλη αυτή τη διαδικασία, είναι οι επαγγελματίες, στους οποίους δημιουργήθηκαν προσδοκίες για μήνες, για να διαψευστούν και αυτές σκληρά από την πραγματικότητα.

Γιατί μ’ αυτά και μ’ αυτά, έχουμε κλείσει πλέον 7 μήνες από την ανακοίνωση του προγράμματος, και όλο αυτό το διάστημα αναλωνόμαστε στο να λέμε τι δεν έγινε, γιατί δεν γίνεται, και πότε θα γίνει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.