Και η κοντρα καλα κρατει

Απαρατήρητα

Η εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων στην περιοχή δεν είναι κάτι καινούργιο. Από καιρού εις καιρόν λίγο η ένταση των βροχοπτώσεων λίγο οι ελλείπεις υποδομές και σχεδιασμοί συντελούν στην επανεμφάνιση των φαινομένων.  Αυτό ίσως όμως που δεν θα περίμενε κανείς είναι ότι αυτές οι πλημμύρες, θα ξέβραζαν στα απόνερά τους μια πολιτική κόντρα. Μια πολιτική κόντρα που όπως όλα δείχνουν καλά κρατεί.
 
Αναφερόμαστε στην κόντρα μεταξύ του βουλευτή Ροδόπης Ευριπίδη Στυλιανίδη και του Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Νίκου Τσαλικίδη, για την οποία έχουμε επισημάνει κάποια πράγματα σε προηγούμενο σχόλιο μας.
 
Το νέο επεισόδιο λοιπόν στην εν λόγω κόντρα έχει να κάνει με την πατρότητα της πρόσκλησης του ειδικού κλιμακίου του υπουργείου υποδομών στην περιοχή. Από τη μία ο βουλευτής (όπως θα διαβάσετε στη σελ. 4 της εφημερίδας μας) ισχυρίζεται με σχετικό δελτίο τύπου που δόθηκε στη δημοσιότητα πως η πρόταση είναι δική του, από την άλλη ο Αντιπεριφερειάρχης με δικό του δελτίο τύπου, που εξεδόθη λίγη ώρα αργότερα διατείνεται πως η πρωτοβουλία ήταν δική του. «Στις πληγείσες περιοχές της Ροδόπης πρόκειται να βρεθεί την Πέμπτη 21 Ιανουαρίου 2021, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αποκατάστασης Επιπτώσεων Φυσικών Καταστροφών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, έπειτα από την άμεση αποδοχή αντίστοιχου αιτήματος του Αντιπεριφερειάρχη ΠΕ Ροδόπης Νικόλαου από το Υπουργείο ΥΜΕ» αναφέρει συγκεκριμένα το επίμαχο δελτίο τύπου.
 
Το λυπηρό στην όλη υπόθεση βέβαια είναι ότι η όλη κόντρα εκδηλώνεται στις πλάτες ανθρώπους που υπέστησαν σοβαρές ζημιές από τα φαινόμενα. Τι κι αν πολλοί από τους ανθρώπους έχουν περιέλθει σε απόγνωση οι δύο άνδρες συνεχίζουν να διαγκωνίζονται σε επικοινωνιακό πεδίο για το ποιος θα φανεί πως συμβάλει περισσότερο στην επανόρθωση της κατάστασης.
 
Αν μας ρωτάτε βέβαια σε τέτοιες μείζονες περιπτώσεις που απαιτούν γενναίες παρεμβάσεις για να αλλάξει η κατάσταση, οι πολιτικοί δεν θα πρέπει να έχουν στραμμένο το βλέμμα στα πολιτικά «οφέλη», όπως κι αν αυτά εννοούνται, αλλά στον ιστορικό του μέλλοντος.
 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.