Και φτου και απο την αρχη

Ξαναρχίζει πάλι ο χορός της Eldorado Gold με την κυβέρνηση, για το θέμα το χρυσού, μιας και σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας, οι εργασίες στις Σκουριές θα περιοριστούν μόνον στη συντήρηση της εγκατάστασης μετά από τη μη έκδοση από το υπουργείο Περιβάλλοντος των απαιτούμενων αδειών για την εγκατάσταση του ηλεκτρομηχανολογικού εξοπλισμού που αφορά στο εργοστάσιο, όπως και για ζητήματα που αφορούν, μεταξύ άλλων, τη μετακίνηση των αρχαιοτήτων από την περιοχή.
 
Η εταιρεία υπέβαλε, όπως σημειώνει η ανακοίνωση, τρεις προσφυγές στο Συμβούλιο της Επικρατείας μετά την, όπως αναφέρει, αποτυχία του Υπουργείου να προχωρήσει στην έκδοση των αδειών ρουτίνας, οδηγώντας σε αδικαιολόγητες καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του έργου των Σκουριών.
 
Επιπρόσθετα, η εταιρεία έχει υποβάλει αίτηση στο Συμβούλιο της Επικρατείας κατά του υπουργείου Περιβάλλοντος, λόγω της μη συμμόρφωσής του με προγενέστερες αποφάσεις που έχουν εκδοθεί από το ΣτΕ.
 
Τώρα πιθανότατα δεν είναι τυχαίο πως η εταιρεία προχωρά στην κίνηση αυτή την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία της διαιτησίας με το υπουργείο Περιβάλλοντος, και πιθανότατα η όλη διαδικασία θα χρησιμοποιηθεί ως μοχλός για να ξεκολλήσουν οι αδειοδοτήσεις της εταιρείας, όπως είχε γίνει και πριν από δύο περίπου μήνες.
 
Και έτσι προχωρά ο καιρός στην χώρα της φαιδράς πορτοκαλέας, και κάθε δύο ή τρεις μήνες θα έχουμε πάλι τα ίδια, με την εταιρεία να απειλεί να φύγει αλλά ποτέ να μην φεύγει, και την κυβέρνηση να κουνά τη γροθιά της και τελικά να βρίσκει τρόπο να σπρώχνει την απόφαση μερικούς μήνες μετά, όταν, επειδή δεν θα έχει γίνει τίποτα θα αρχίσει ξανά ο κύκλος, ο οποίος παρεμπιπτόντως, μόνο την εταιρεία εξυπηρετεί, μιας και κάθε φορά υπάρχουν ελάχιστες μικρές υποχωρήσεις, που όμως αθροιζόμενες γίνονται μεγάλες. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.