Και αρνια Porsche στην Καβαλα

Από τη φράση του υπουργού Ανάπτυξης «εμπνεύστηκε» κρεοπωλείο στην Καβάλα

Επειδή στην επιχειρηματικότητα όλα επιτρέπονται, ιδίως αυτές τις εποχές, βλέπουμε πως οτιδήποτε μπορεί να αποκτήσει μια δικά του νότα και ένα δικό του νόημα, ακόμα και από πολύ διαφορετικά πράγματα.

Για παράδειγμα όταν ο Υπουργός Ανάπτυξης Άδωνης Γεωργιάδης προσπάθησε να μεταφέρει ότι υπάρχουν αμνοερίφια δύο ταχυτήτων, όσο αφορά την ποιότητα, μιλώντας για «αρνί Πόρσε» και «αρνί Φίατ» στην πασχαλινή αγορά, ίσως να υποψιαζόταν ότι θα προκαλούσε αντιδράσεις, είναι άλλωστε ο τρόπος που λειτουργεί.

Ίσως όμως να μην υποψιαζόταν ότι κάποιοι θα έπαιρναν την ατάκα και θα άρχιζαν να τρέχουν με αυτή, όπως έκανε κρεοπωλείο στην Ελευσίνα που ανήρτησε στη βιτρίνα του πινακίδα που λέει «Διαθέτουμε αρνιά Porsche και κατσίκια Range Rover», αλλά και στην Καβάλα, που ανάρτησε στην Πασχαλινή του βιτρίνα πως «Το κατάστημα διαθέτει αμνοερίφια Porsche».

Και για να μην υπάρχουν και παρεξηγήσεις, τοποθέτησε δυο μινιατούρες από μοντέλα της αυτοκινητοβιομηχανίας, αλλά και δύο αρνάκια κούκλες, με την ελληνική σημαία επάνω, για να υποδηλώσουν προφανώς, την ελληνικότητα των αμνοεριφίων που διατίθενται στο κατάστημα.

Είναι αλήθεια πως, όπως λέει ο σοφός λαός, ό,τι πληρώνεις παίρνεις, όμως όπως πάνε οι τιμές των αμνοεριφίων, σε λίγο θα μπορείς αντί να ταΐσεις μια ολόκληρη οικογένεια, να αγοράσεις, όχι βέβαια Porsche, αλλά ένα λογικής τιμής αυτοκίνητο.

Οι λόγοι για τα κόστη τις τιμές και το ύψος τους, έχουν αναλυθεί εκτενώς αλλού, για αυτό και δεν θα σας κουράσουμε σε αυτό το κείμενο, όμως το γεγονός ότι ακόμα μπορούμε να δούμε με χιούμορ το θέμα, είναι τουλάχιστον ενθαρρυντικό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.