Ητανε στραβο το κλιμα…

Ουρές χιλιομέτρων και πάλι στη Νυμφαία

Μπορεί να διάγουμε ακόμη την εαρινή περίοδο και η τουριστική κίνηση να αρκείται προς το παρόν σε χαμηλές πτήσεις ωστόσο τα προβλήματα που αντιμετώπιζε πέρσι ο μεθοριακός σταθμός της Νυμφαίας τους καλοκαιρινούς μήνες με ουρές αυτοκινήτων να περιμένουν είτε να μπουν είτε να βγουν από τη χώρα, φέτος σημειώθηκε πιο νωρίς, μόλις τον Απρίλιο. Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, οι ουρές που σχηματίστηκαν το Σαββατοκύριακο στη Νυμφαία και στο ρεύμα εξόδου και στο ρεύμα εισόδου στη χώρα άγγιξαν μέχρι και τα 4 χιλιόμετρα. Βέβαια η πολύωρη ταλαιπωρία των οδηγών δεν οφείλονταν στις ελλείψεις σε έμψυχο δυναμικό και υλικοτεχνική υποδομή αλλά στην απόφαση της Βουλγαρικής κυβέρνησης να διεξάγει εξονυχιστικούς ελέγχους σε όλα τα εισερχόμενα και εξερχόμενα της χώρας οχήματα.
 
Μάλιστα εκφράζονται φόβοι πως αυτή η ξαφνική αλλαγή τακτικής από τις βουλγαρικές αρχές, είναι τα αντίποινα της βουλγαρικής πλευράς στη διάταξη που προωθεί η ελληνική κυβέρνηση και η οποία προβλέπει την προκαταβολή φόρου 26% επί της συναλλαγής που έχει μια επιχείρηση με εταιρείες που εδρεύουν σε χώρες που διέπονται από προνομιακό φορολογικό καθεστώς, όπως αυτές της γειτονικής χώρας.
 
Εκτίμηση από την οποία κράτησε αποστάσεις ο περιφερειάρχης κ. Γιώργος Παυλίδης, ο οποίος ερωτηθείς σχετικά με τα όσα συνέβησαν τις προηγούμενες ημέρες στον Μεθοριακό Σταθμό της Κομοτηνής, ανέφερε πως «θέλω να πιστεύω ότι πρόκειται για ένα τυχαίο γεγονός υπηρεσιακών διαδικασιών. Δεν θέλω να το συνδέσω με οτιδήποτε άλλο, ειδικά με ζητήματα που διέπουν τη λειτουργία της Ευρωπαϊκής Ένωσης».
 
Εδώ ταιριάζει απόλυτα η παροιμία που λέει «ήταν στραβό το κλίμα το έφαγε κι ο γάιδαρος». Δε νομίζετε; Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.