Ισως πρεπει να εξεταστουν και αλλοι παραμετροι

Απαρατήρητα

Η ανάγκη για περισσότερο πράσινο στην πόλη μας νομίζουμε ότι δεν βρίσκει αντίθετο κάποιον κάτοικο της. Όμως θεωρούμε ότι η συζήτηση που διημείφθη στο δημοτικό συμβούλιο δεν κατέλαβε και άλλες παραμέτρους του θέματος που ίσως αν δεν προσεχθούν να δημιουργήσουν προβλήματα στο μέλλον.

Η μια έχει να κάνει με τις ρίζες που -συμφώνως με τα διδάγματα της φύσης- απλώνουν τα δέντρα και στις περιπτώσεις όπου φυτεύονται σε πεζοδρόμια έχουν ως αποτέλεσμα να σηκώνουν τις πλάκες, έτσι που τελικά η διέλευση των πεζών να είναι δυσχερής. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι το πεζοδρόμιο  πίσω από την εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, τόσο που σε πολλά σημεία να μην μπορεί να το διασχίσει πεζός. Προβληματισμό όμως μας προκάλεσε και η πρόθεση για φύτευση δέντρων στα σημεία που υπάρχουν δίπλα στο δίκτυο ποδηλατοδρόμων της πόλης. Φοβούμαστε μήπως κρύβουν κινδύνους τραυματισμού για τους χρήστες του δικτύου, όχι μόνο από κλαδιά ή φύλλα που τυχόν πέσουν αλλά και άλλα αίτια όπως η υπερβολική ταχύτητα κτλ.

Όλα αυτά βέβαια τελούν υπό την προϋπόθεση πως τα δέντρα όταν φυτευτούν έχουν την τύχη να ευδοκιμήσουν κιόλας. Γιατί κατά έναν περίεργο τρόπο ό,τι φυτεύεται σε αυτήν την πόλη μετά από λίγες μέρες κάνει φτερά…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.