Ισχυει και για αλλους

Η εύστοχη ανάρτηση του Θωμά Κοροβίνη για την απώλεια του Βαγγέλη Παπαθανασίου

Ο θάνατος του Βαγγέλη Παπαθανασίου προκάλεσε θλίψη σε όλο τον πλανήτη και όχι μόνο στην Ελλάδα. Μιλάμε άλλωστε για έναν δημιουργό που το έργο του πρώτα και κύρια αναγνωρίστηκε εκτός Ελλάδας.

Όπως συμβαίνει συνήθως με το άγγελμα της είδησης πολλοί και διάφοροι έσπευσαν να καταθέσουν κάτι για τον εκλιπόντα στα social media. Το πιο εύστοχο σχόλιο που διαβάσαμε, προέρχεται από τον συγγραφέα Θωμά Κοροβίνη, ο οποίος έγραψε:  

«Ο Βαγγέλης έφυγε απ’ τον κόσμο μας, η απώλειά του είναι της παγκόσμιας κοινότητας.

Οι Τούρκοι της σύγχρονης Σμύρνης έδωσαν -εδώ και χρόνια- στην Χαρούλα Αλεξίου το όνομα μια λεωφόρου τιμώντας στο πρόσωπό της την σπουδαία φωνή μιας κορυφαίας Ελληνίδας αοιδού που “δένει” με τα ανατολίτικα μελίσματά της τις δύο γειτόνισσες -οιωνεί αντίπαλες- χώρες (έχουν τιμήσει και επιφανείς Μικρασιάτες, τον Σεφέρη και τη Διδώ και τον Ωνάση).

Η Αγριά Βόλου, μια από τις ωραιότερες κωμοπόλεις της χώρας, ιδιαίτερη πατρίδα του Παπαθανασίου, δεν του έκανε καμιά τιμή εν ζωή. Φαίνεται, η πάγκοινα αναγνωρισμένη αξία του παιδιού τους, η διεθνικότητά του, δεν καλύπτει τα καλλιτεχνικά τους ιδεώδη.

Θα μου πείτε, εδώ πριν λίγα χρόνια δόθηκε μάχη για να μη γίνει ονοματοθεσία σε σχολείο στην Απείραθο της Νάξου προς τιμήν του σημαντικότερου τέκνου της, του Μανώλη Γλέζου, αυτού του μοναδικού Φάρου της Ρωμιοσύνης!»

Παρατήρηση που υποπτευόμαστε ισχύει και για άλλους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.