Ηρθε η ωρα για ξεχωριστα Ελευθερια Ιασμου;

Πρώτο θέμα στην ημερήσια διάταξη του επερχόμενου δημοτικού συμβουλίου

Τον Σεπτέμβριο του 2020, ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων είχε επισκεφτεί το Δήμο Ιάσμου, όπου κατέθεσε πρόταση καθιέρωσης επίσημου εορτασμού των Ελευθεριών του Ιάσμου στον Δήμαρχο Οντέρ Μουμίν.

Τότε ο κ. Μουμίν είχε αποδεχθεί την πρόταση, δεσμευόμενος να πράξει ό,τι απαιτείται για την επίσημη καθιέρωση των Ελευθεριών.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η απελευθέρωση του Ιάσμου συντελέστηκε στις 4 Οκτωβρίου 1919 μαζί με τη γειτονική Ξάνθη, όταν ελληνικές δυνάμεις προήλασαν και εγκαταστάθηκαν υπό τον υπoστράτηγο Λεοναρδόπουλο στην περιοχή του «τριγώνου της Ξάνθης» μέχρι τον ποταμό Κομψάτο.

Ενάμιση χρόνο μετά, φαίνεται πως βρισκόμαστε στην τελική ευθεία για την καθιέρωση αυτή, μιας και στο προσεχές Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου, το οποίο μάλιστα θα πραγματοποιηθεί δια ζώσης, πρώτο θέμα της ημερήσιας διάταξης είναι η καθιέρωση των ελευθερίων στο Δήμο.

Δεν γνωρίζουμε τι υποδοχής θα τύχει από τις άλλες παρατάξεις η πρόταση, μιας και οι αντιπαραθέσεις στο Δημοτικό Συμβούλιο Ιάσμου δεν γίνονται πάντα επί της ουσίας, θεωρούμε όμως πως, μιας και έχει τη στήριξη του Σεβασμιώτατου, αυτή θα προχωρήσει.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.