Ιnfluencers για την προωθηση των εμβολιασμων ψαχνει η κυβερνηση;

Απαρατήρητα

Οι ασχολούμενοι με την εκπαίδευση φανταζόμαστε πως το γνωρίζουν πολύ καλά. Είναι άλλο πράμα να έχει τη γνώση και άλλο να προσπαθείς να μεταλαμπαδεύσεις αυτή τη γνώση.

Αυτό φαίνεται πως είναι και το πρόβλημα που αντιμετωπίζει στο θέμα των εμβολιασμών η πολιτεία. Δεν μπορούμε να περάσουμε σωστά το μήνυμα. Και αυτό είναι ένα πρόβλημα που εντοπίζει τόσο η κυβέρνηση και οι επιστήμονες. Χαρακτηριστικά είναι τα λόγια της κ. Λινού σε χθεσινή της τηλεοπτική εμφάνιση. «Η Λινού και η κάθε Λινού είναι εξειδικευμένη σε ορισμένα πράγματα. Υπάρχει ειδικότητα που ασχολείται με την επικοινωνία και τη συμπεριφορά στην υγεία. Αν ήταν τόσο απλό να αλλάξουμε συμπεριφορές, δε θα είχαμε κάπνισμα, δε θα είχαμε αλκοολισμό, δεν θα είχαμε ναρκωτικά. Είναι θέμα τεχνικών για την αλλαγή συμπεριφοράς, όχι θέμα γνώσης» είπε η επισήμονας.

Αλλά και από την πλευρά της κυβέρνησης, διαβάζουμε σε ρεπορτάζ της «Καθημερινής» ότι εκτός από την επιστολή Πέτσα προς τους δημάρχους θα επιστρατευτούν στο παιχνίδι της αποτελεσματικής επικοινώνησης του μηνύματος και τοπικοί influencers, «είτε είναι ο ίδιος ο δήμαρχος, ο παπάς, ο δάσκαλος είτε ακόμα και πρόσωπα με τοπική επιρροή, όπως επιχειρηματίες» σύμφωνα με το ρεπορτάζ της καθημερινής

Ενδιαφέρουσα οπτική. Μόνο που αναρωτιόμαστε ποιος θα επιλεγεί για τον νομό μας. Εσείς ποιον λέτε;

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.