Ιδου η Ροδος, ιδου και το πηδημα

Απαρατήρητα

Μια διαφορετική προσέγγιση στη δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος, τόνισαν κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του νέου Νοσοκομείου Κομοτηνής στην κοινωνία της Κομοτηνής τα στελέχη του Ιδρύματος που βρέθηκαν στην πόλη μας, δείχνοντας πως δεν θέλουν να παραδώσουν ένα υπερσύγχρονο κτίριο χωρίς προσωπικό, αλλά μια ολοκληρωμένη δομή.
 
Και αυτό γιατί όπως διαβεβαίωσαν σε όλους τους τόνους, η δωρεά δεν γίνεται χωρίς υποχρεώσεις προς το κράτος, αλλά με την δέσμευση ότι το νοσοκομείο θα στελεχωθεί από το απαραίτητο προσωπικό, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, μια δέσμευση που θα αποτυπωθεί στην τελική μορφή του νόμου που θα ψηφιστεί από την Ελληνική Βουλή για την δωρεά.
 
Αυτό σημαίνει πως ο φόβος πολλών, ότι θα δημιουργηθεί ένα καταπληκτικό κτίριο χωρίς όμως το απαραίτητο προσωπικό για να λειτουργήσει στην πλήρη δυνατότητα του, δεν θα γίνει πραγματικότητα, εκτός και αν το Ελληνικό κράτος φυσικά φροντίσει να εμποδίσει για ακόμα μια φορά τον εαυτό του.
 
Πάντως τα στελέχη του Ιδρύματος εμφανίστηκαν καθησυχαστικά, υπενθυμίζοντας πως ένα επίσης πολύ μεγάλο project, το Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, υλοποιήθηκε με όλες τις δεσμεύσεις του κράτους να εκπληρούνται, παρόλο που κατά τη διάρκεια του σχεδιασμού και της κατασκευής του άλλαξαν 7 κυβερνήσεις.
 
Ας ελπίσουμε λοιπόν πως όσες κυβερνήσεις και αν αλλάξουν, η δέσμευση για την στελέχωση του νέου Νοσοκομείου θα μείνει σταθερή. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.