Ιαπωνες τουριστες στον Εβρο τον Οκτωβριο

Ξεναγήθηκαν σε αρχαιολογικούς χώρους

Σε αρχαιολογικούς χώρους της Ανατολικής Μακεδονίας και της Θράκης ξεναγήθηκαν Ιαπωνες τουρίστες, που βρέθηκαν στην περιοχή μας αυτές τις μέρες.

Οδηγός τους ήταν ο Ξεναγός Αντώνης Ιωαννίδης, ο οποίος ξενάγησε μια ομάδα τουριστών από την χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου στους Φιλίππους, και στη συνέχεια στην Αλεξανδρούπολη, στο πλαίσιο της θεματικής τουριστικής διαδρομής «Αρχαία Εγνατία».

Επισκέφτηκαν δε τα τμήματα της Αρχαίας Εγνατίας Οδού που σώζονται, τόσο στην περιοχή της Μέστης, όσο και στην Τραϊανούπολη.

Φωτογραφία: Αντώνης Ιωαννίδης

Όπως τονίζει σε ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η τουριστική αξιοποίηση των πολιτιστικών πόρων, όπως η Αρχαία Εγνατία, σε συνδυασμό με την αξιοποίηση της Χάνας, των Χαμάμ & των Λουτρών Τραϊανούπολης (ελπίζει σύντομα), θα μπορούσε να συμβάλλει τα μέγιστα στο “αύριο του τουρισμού” στον τόπο..

Μάλιστα όπως αναφέρει η υπεύθυνη του γραφείου από την Ιαπωνία κ. Κέικο, έρχεται στην Ευρώπη τακτικά με πολλά groups, πρώτη φορά όμως στην περιοχή μας, και ζήτησε προτεινόμενα προγράμματα για το ’24 που θα συμπεριλαμβάνουν και Σαμοθράκη.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.