Η Ζωη Γαβριηλιδου επιστρεφει στον χωρο των σχολικων βιβλιων

Επανέρχεται δυναμικά στον τομέα

Η Ζωή Γαβριηλίδου μπορεί προς το παρόν να βρίσκεται ως επισκέπτρια καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Σικάγο, ωστόσο ποτέ δε σταμάτησε να εργάζεται για την πρόοδο της επιστήμης που υπηρετεί, αλλά και τη βελτίωση της ελληνικής εκπαιδευτικής πραγματικότητας εν συνόλω. Εκτός όμως από τις δράσεις της που εκκινούν από τη νέα της έδρα στην Αμερική  και στοχεύουν στην αναμόρφωση της εκπαίδευσης των ομογενών μας  –το πρόγραμμα  “Refresh your Greek” είναι μια από αυτές– η κ. Γαβριηλίδου δίνει δυναμικά διαρκώς το παρόν και στο ΔΠΘ με τη συμμετοχή της διαδικτυακά σε ημερίδες της ειδικότητας που υπηρετεί, αλλά και με… άλλους τρόπους.  

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Το 2003 συμμετείχε ενεργά μαζί με την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια στο ΤΕΑΠΗ/ΕΚΠΑ κ. Μαρία Σφυροέρα και την Αναπτυξιακή και Κλινική Ψυχολόγο κ. Λουκία Μπεζέ στην εκπόνηση του βιβλίου της γλώσσας της Β΄ Δημοτικού. Είκοσι χρόνια μετά, μέσω ανάρτησής της στο fb, ενημερωνόμαστε ότι επανέρχεται δυναμικά στον τομέα της εκπόνησης σχολικών εγχειριδίων, συμμετέχοντας στη σχετική  προκήρυξη του ΥΠΕΠΘ, με τη σύσταση μιας πολύ καλά συγκροτημένης συγγραφικής  ομάδας που αποτελείται, μεταξύ άλλων, όπως κατανοούμε από την ομαδική ανάρτηση,  από τις κυρίες εκπαιδευτικούς: Ελίνα Χατζηπαπά, Ιφιγένεια Δόση, Σουλτάνα Τσιγγίδου, Εύη Κωνσταντινίδου, Γεωργία Σιαψαλάκη και Αναστασία Παπαχρήστου.

Η ίδια κοινοποίησε το νέο συγγραφικό εγχείρημα στον λογαριασμό της  στο facebook ως εξής:

«To 2003 ξεκίνησε μια όμορφη περιπέτεια για τη συγγραφή του βιβλίου γλώσσας Β΄ Δημοτικού! Αν και είχα πει ότι δεν θα ξανααναλάβω τέτοιο εγχείρημα, σήμερα 20 χρόνια μετά και μαζί με μια dream team σηκώσαμε τα μανίκια για να συμμετάσχουμε στην πρόσκληση για συγγραφή νέων σχολικών βιβλίων!»

Καλή επιτυχία και καλή δύναμη συντοπίτισσές μας του Δημοκριτείου!!! Α.Χ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.