Η Ξυλαγανη δινει και παλι το παραδειγμα

Όχι να το παινευτώ, καθότι δηλώνω υπερήφανη Ξυλαγανιώτισσα, αλλά η Ξυλαγανή και οι κάτοικοί της αποδεικνύουν μέρα με την μέρα, πως όπου υπάρχει θέληση, όλα μπορούν να γίνουν, ανεξαρτήτως των δυσκολιών που υφιστάμεθα όλοι σε τούτη τη χώρα και μάλιστα δίχως την αναμονή για τη «συνδρομή» της πολιτείας.
 
Η Ξυλαγανή τα τελευταία χρόνια άλλωστε τόσο με τη δραστηριοποίηση των τοπικών της Συλλόγων, όπως ο Σύλλογος Πατεράδων, αλλά και μεμονωμένων περιπτώσεων κατοίκων του χωριού έχει αποδειχτεί πρότυπο παράδειγμα εθελοντισμού, σε ποικίλες περιπτώσεις, από τον καθαρισμό του περιβάλλοντος, τη διατήρηση εθίμων και παραδόσεων, ακόμη και την προσφορά, κατά το δυνατόν, στον συνάνθρωπο.
 
Έτσι και τώρα, για ακόμα μία φορά οι συγχωριανοί μου, ανέλαβαν και έφεραν εις πέρας, εν όψει και της έναρξης της νέας σχολικής χρονιάς, τον καθαρισμό του Λυκείου – Γυμνασίου του χωριού αλλά και τον καθαρισμό του περιβάλλοντα χώρου για να είναι έτοιμο να υποδεχθεί τους παλαιούς και νεότερους μαθητές του.
 
Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της τοπικής κοινότητας της Ξυλαγανής κ. Πέτρος Πουλαράκης, μαζί με τον κ. Πασχάλη Γκαντίδη αλλά και τον εκ Αθηνών φερόμενο Κωνσταντίνο έβαλαν «στολές εργασίας» και ξεκίνησαν την αναμόρφωση του χώρου, κόβοντας τα χόρτα και κλαδεύοντας τα δέντρα.
 
Παράδειγμα προς μίμηση για όλους μας! Ευχαριστούμε! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.