Η βιομηχανια πινακιδων καλα ….κρατει

Διαβάσαμε σήμερα δύο ειδήσεις από το οικονομικό ρεπορτάζ που μας προκάλεσαν θυμηδία. Η πρώτη έχει να κάνει με το σχέδιο της κυβέρνησης για κατάργηση του ΕΝΦΙΑ  το '18 και αντ' αυτού επιβολή φόρου στο σύνολο της περιουσίας κάποιου (δείτε εδώ).
 
Θυμηδία λοιπόν για τη συγκεκριμένη είδηση, γιατί δεν μπορούμε να μην θυμηθούμε τις -προ πρώτης φοράς αριστερά- εξαγγελίες περί κατάργησης του ΕΝΦΙΑ. Στην περίπτωση που πραγματοποιηθεί το εν λόγω σχέδιο, σαφώς και θα πρόκειται για μια από τις ελάχιστες προεκλογικές εξαγγελίες στην Ελλάδα των μνημονίων που θα γίνει πραγματικότητα, όμως επειδή στην Ελλάδα των μνημονίων η φαντασία των εκάστοτε κυβερνώντων προς την εξεύρεση νέων φόρων είναι αστείρευτη η εν λόγω κατάργηση θα σημαίνει απλά αντικατάσταση επί το επαχθέστερο. Όλα αυτά μέχρι να τα δούμε συνοδεύονται από ένα μεγάλο “αν”.
 

Η δεύτερη οικονομική είδηση που διαβάσαμε και μας προκάλεσε θυμηδία είναι η υποχρέωση ανάρτησης ενημερωτικής πινακίδας στα καταστήματα της χώρας σχετικά με την αποδοχή ή μη πλαστικού χρήματος (δείτε εδώ). Και μας προκάλεσε θυμηδία διότι δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την εμμονή με τη θέσπιση ενημερωτικών πινακίδων στα καταστήματα.
 
Για να γίνουμε πιο κατανοητοί, ενδεικτικά αναφέρουμε μερικές που μας έρχονται πρόχειρα στη μνήμη:
· Πινακίδα για την υποχρέωση του καταστηματάρχη για έκδοση απόδειξης
· Πινακίδα για την απαγόρευση πώλησης τσιγάρων σε άτομα κάτω των 18 ετών
· Πινακίδα για την απαγόρευση πώλησης και κατανάλωσης ποτού σε άτομα κάτω των 18 ετών
· Πινακίδα για την απαγόρευση του καπνίσματος -ο νόμος μπορεί να μην εφαρμόζεται αλλά η πινακίδα πρέπει να υπάρχει-
· Πινακίδα για την απαγόρευση διεξαγωγής τυχερών παιγνίων
· Ειδική σήμανση σε αρτοποιεία, πρατήρια άρτου ή σημεία πώλησης άρτου για τον τρόπο με τον οποίο παρασκευάζεται το ψωμί
 
Παραφράζοντας λοιπόν, λίγο το ανέκδοτο που διατείνεται πως «στην Ελλάδα της κρίσης τα μόνα καταστήματα που δουλεύουν είναι αυτά που πωλούν λουκέτα» θα προσθέταμε και αυτά που πωλούν …πινακίδες.Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.