Η Θρακη προσωποποιημενη

Η Μυθοτοπία απέκτησε σελίδα στο facebook

Εκλογές έχουμε και ως είθισται πολλά ακούμε (και θα ακούσουμε) για τη Θράκη. Αναμενόμενο. Δεν περιμέναμε όμως πως σε αυτό τον καταιγισμό, οραμάτων, προθέσεων και προτάσεων θα βλέπαμε τη Θράκη προσωποποιημένη. Εντάξει, ίσως να φταίει που είμαστε αταξίδευτοι, όμως πραγματικά αγνοούσαμε την ύπαρξη του μαρμάρινου ανάγλυφου από τον ναό του Αδριανού στη Ρώμη που αναπαριστά τη Θράκη προσωποποιημένη ως μια από τις ρωμαϊκές επαρχίες. Το μάθαμε όμως χάρη σε μια ανάρτηση της «Μυθοτοπίας» που απέκτησε τη δική της σελίδα στο facebook και ειλικρινά αποτέλεσε μια όμορφη ανάπαυλα στον προεκλογικό μας κυκεώνα.

Για όσους δεν γνωρίζουν τη εστί «Μυθοτοπία», με μια άλλη ανάρτηση, ο Αναπληρωτής Καθηγητής Λατινικής Φιλολογίας στο Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του ΔΠΘ κ. Χαρίλαος Μιχαλόπουλος, αναλαμβάνει να κάνει τις συστάσεις γράφοντας:

«Η ΜΥΘΟΤΟΠΙΑ, καρπός του ερευνητικού προγράμματος «Μυθολογικές Διαδρομές στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη» (ΜIS: 5047101) που υλοποιήθηκε από το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας, Σχολή Κλασικών & Ανθρωπιστικών Σπουδών, ΔΠΘ του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Επεξεργασίας του Λόγου / Ερευνητικό Κέντρο «Αθηνά» ‒ Παράρτημα Ξάνθης, απέκτησε τον δικό της λογαριασμό στο fb.

Στόχος της ΜΥΘΟΤΟΠΙΑΣ είναι η πολύπλευρη (πολιτιστική και τουριστική) προβολή και ανάδειξη της Περιφέρειας Μακεδονίας και Θράκης (ΠΑΜΘ).

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας https://mythotopia.eu/ και ανακαλύψτε:

– 36 μύθους/μυθικά πρόσωπα που σχετίζονται με την ΠΑΜΘ

– 23 αιώνες λογοτεχνίας (από τον Όμηρο μέχρι την Αναγέννηση)

– 400+ παραθέματα (σε αρχαία ελληνικά/λατινικά και σε

μετάφραση)

– 95 συγγραφείς (Έλληνες και Ρωμαίους)

– 180+ απεικονίσεις στην αρχαία τέχνη

Και μαζί με αυτά:

– 1300+ σημεία ενδιαφέροντος (αρχαιολογία, αρχιτεκτονική, φυσικό περιβάλλον, αθλητικές δραστηριότητες, παραλίες,  ποτάμια, γαστρονομία, γιορτές, πανηγύρια, φεστιβάλ)

– 390+ πολυμέσα (φωτογραφίες, βίντεο, ντοκιμαντέρ)

Δημιουργήστε μέσω της ιστοσελίδας τις δικές σας προσωποποιημένες διαδρομές, ανάλογα με τα ενδιαφέροντα και τις προτιμήσεις σας, και αποκτήστε έτσι μια όσο το δυνατόν πιο ολοκληρωμένη τουριστική εμπειρία.

Για τους μαθητές/εκπαιδευτικούς/γονείς δημιουργήσαμε μια ειδική εκπαιδευτική πλατφόρμα https://edu.mythotopia.eu/ , όπου μπορείτε να βρείτε:

– 250+ ψηφιακά παιχνίδια και δραστηριότητες

– 50+ εκπαιδευτικά σενάρια

– πρόγραμμα κοινωνικής και συναισθηματικής διαπαιδαγώγησης βασισμένο σε μύθους της Θράκης (εγκεκριμένο από το ΥΠΑΙΘ)

– φυλλάδια για επισκέψεις σε αρχαιολογικούς χώρους

Το υλικό απευθύνεται σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης (από το νηπιαγωγείο μέχρι το πανεπιστήμιο), ενώ προσφέρεται και για ενήλικες σε δράσεις δημιουργικής γραφής, φιλαναγνωσίας, σεμινάρια τοπικής ιστορίας κ.λπ.

Ανακαλύψτε μαζί μας τη ζωντάνια του παρελθόντος και τη μαγεία του παρόντος της ΠΑΜΘ!».

Πραγματικά αξίζει να επισκεφθείτε και την ιστοσελίδα και την σελίδα στο fb!

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.