Η συνεντευξη του πρωθυπουργου σε 8 καναλια της Περιφερειας

Απαρατήρητα

Σε μία εξαιρετικής συμβολικής κίνηση προχώρησε το βράδυ της Δευτέρας, 1 Ιουλίου, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ο οποίος παραχώρησε διακαναλική συνέντευξη σε οκτώ περιφερειακά κανάλια.

Συγκεκριμένα ο Πρωθυπουργός βρέθηκε ενώπιον δημοσιογράφων των περιφερειακών καναλιών Ήπειρος TV1, Star Κεντρικής Ελλάδας, Κρήτη TV, Ionian TV, TRT- Δίκτυο HELLASNET, Flash TV, αλλά και των Ena Channel και Δέλτα Τηλεόρασης, που «εκπροσώπησαν» την ευρύτερη περιοχή της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με την Έφη Αχτσιόγλου σε ρόλο συντονίστριας.

Ο κ.Τσίπρας μίλησε για το διακύβευμα των προσεχών εθνικών εκλογών και δήλωσε πως το αποτέλεσμα αυτών δεν έχει προεξοφληθεί ανεξαρτήτως των όσων επιδιώκει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να διαχέει, εμφανίστηκε αισιόδοξος πως το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών ανατρέπεται και έθεσε ως στόχο του κυβερνώντος κόμματος την ανατροπή και τη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ έστω και με μια ψήφο.

Ανέλυσε τα όσα έκανε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ από το 2015 αλλά και το πρόγραμμά του για την επόμενη ημέρα των εκλογών, μίλησε για τη Συμφωνία των Πρεσπών δηλώνοντας «απόλυτα δικαιωμένος από την πραγματικότητα και την αλήθεια και τις εξελίξεις», ενώ ερωτηθείς για την συνεχιζόμενη προκλητικότητα της τουρκικής πλευράς και το ενδεχόμενο θερμού επεισοδίου ο ίδιος αναφέρθηκε στις ισχυρές συμμαχίες, καθώς και την ασπίδα προστασίας και ασφάλειας που κατάφερε να χτίσει η χώρας μας, υπογραμμίζοντας πως  «η Ελλάδα σήμερα είναι μια χώρα ισχυρή όσο ποτέ και μια χώρα ασφαλής».

Η ΝΔ και το ΚΙΝΑΛ αποτέλεσαν επίσης σημείο αναφοράς για τον Πρωθυπουργό ο οποίος απάντησε σε καίριες ερωτήσεις των δημοσιογράφων και για τοπικά ζητήματα, ενώ ολοκλήρωσε τη συνέντευξη αυτή δίνοντας το μήνυμα συμμετοχής των νέων στις κάλπες της 7ης Ιουλίου, αλλά, όπως υπογράμμισε ο ίδιος, και συνέχειας  στην πορεία «αξιοπρέπειας και ανάτασης» που επέλεξε ο ελληνικός λαός το 2015.

Όπως επεσήμανε και ο συνάδελφος δημοσιογράφος από το «Κρήτη ΤV», Γ. Σαχίνης στην πρώτη ερώτηση της συνέντευξης, η επιλογή του Πρωθυπουργού να δώσει τη συνέντευξη αυτή ήταν μία καλή στιγμή για την περιφερειακή τηλεόραση. Σίγουρα μία έξυπνη κίνηση από πλευράς του επικοινωνιακού επιτελείου του Πρωθυπουργού καθότι τα περιφερειακά μέσα αποδεδειγμένα συνεχίζουν να «μπαίνουν» στα σπίτια των τοπικών κοινωνιών, και ένα ακόμα σαφέστατο μήνυμα αναγνώρισης του έργου που συνεχίζουν να επιτελούν τα περιφερειακά μέσα.
Ανεξαρτήτως λοιπόν του περιεχομένου της συνέντευξης και των λεγομένων του Πρωθυπουργού που έγκειται στις προσωπικές απόψεις του καθενός να τα κρίνουν, μία εξαιρετικής συμβολικής κίνηση, με απτό μάλιστα αποτέλεσμα, αυτό της αρτιότερης κατά την προσωπική μας άποψη συνέντευξης του Αλέξη Τσίπρα, τουλάχιστον για το τρέχον προεκλογικό διάστημα.

Μήπως να γίνεται συχνότερα από το σύνολο των πολιτικών μας εκπροσώπων και δη όσων διατελούν σε τέτοιες θέσεις ευθύνης;Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.