Η συγχυση του ΔΠΘ

Απαρατήρητα

Το «σήριαλ» που ακούει στο όνομα Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, τα τελευταία εικοσιτετράωρα παρήγαγε νέα «επεισόδια». «Επεισόδια» μάλιστα που φανέρωσαν και στον δημόσιο χώρο μία άλλη πτυχή των όσων λαμβάνουν χώρα εντός του ΔΠΘ, και μέχρι στιγμής τουλάχιστον γινόμασταν κοινωνοί αυτών, σε επίπεδο φημολογίας. Ο λόγος για την ενδοπανεπιστημιακή αναταραχή και αναστάτωση, που δεν γνωρίζουμε ακριβώς πώς να την ονοματίσουμε και μας προκαλούν είναι η αλήθεια μία κάποια αμηχανία…! Αμηχανία μεγαλύτερη της έως τώρα που μας διακατείχε θεωρώντας ότι η όποια διαφωνία, διχογνωμία, ας το πούμε και κόντρα, εφόσον υφίσταται είναι ανάμεσα στο ΔΠΘ και το Υπουργείο Παιδείας. Το τελευταίο διπλό ωστόσο «επεισόδιο» μεταξύ των κ.κ. Τουλουπίδη και Καραμπίνη επιβεβαίωσε ότι τα πράγματα δεν βαίνουν καλώς ούτε εντός του ΔΠΘ,  προκαλώντας ακόμα και στους πιο ψύχραιμους «θεατές» των όσων λαμβάνουν χώρα,  ακόμα μεγαλύτερη ανησυχία, λύπη αλλά και σύγχυση.
 
Η σύγχυση αυτή αποτυπώθηκε και κατά την διάρκεια της τελετής επιτιμοποίησης του Πασχάλη Κιτρομηλίδη, στο τέλος της οποίας ένας εκ των ομιλητών, απευθυνόμενος προς τον αναπληρωτή Πρύτανη κ. Παντελή Μπότσαρη, εν τη ρύμη του λόγου τού απηύθυνε την ιδιότητα του Πρυτανεύοντα.  Για να σπεύσει βεβαίως άμεσα να διορθώσει, σχολιάζοντας με χιούμορ τη σύγχυση που προκάλεσαν τα τελευταία προαναφερθέντα «επεισόδια» και στην ακαδημαϊκή κοινότητα του ΔΠΘ, όπως άλλωστε και σε όλους μας.
 
Με την αφορμή του «περιστατικού» αλλά κυρίως των απτών αρνητικών αποτελεσμάτων που έχουν δημιουργήσει οι «περιπέτειες» του ΔΠΘ σε όλους όσους αντιλαμβανόμαστε τουλάχιστον την αξία του ΔΠΘ, ως πανεπιστημιακό ίδρυμα, και όχι ως «ιδιοκτησία» ανθρώπων, μήπως τελικά να κοιτάξουμε να το διαφυλάξουμε; Γιατί πολλοί οι όσοι «ευαγγελίζονται» τη σωτηρία και διάσωσή του, ως πρώτοι των «αγωνιστών», στην πράξη μάλλον το αντίθετο καταφέρνουν. Η Σχολή Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών και τα Τμήματά της έδειξαν περίτρανα τον δρόμο, για τη «διάσωση» και «ανάδειξη» του ΔΠΘ, την τελευταία εβδομάδα – όπως και άλλα τμήματα του ΔΠΘ- συνεχίζοντας απαρέγκλιτα το ακαδημαϊκό του έργο, τόσο εντός των αιθουσών όσο και εντός της κοινωνίας. Τρόπο και κόπο λοιπόν… κυρίως  το δεύτερο, αν είμαστε έτοιμοι, όπως δηλώνουμε να το υπερασπιστούμε! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.