Η Ροδοπη θα αντιδρασει στα διοδια της Μεστης;

Σε πανθρακικό συλλαλητήριο διαμαρτυρίας καλεί πολιτικούς, θρησκευτικούς, κοινωνικούς, επαγγελματικούς φορείς από τους τρεις νομούς της Θράκης ο Πρόεδρος της ΠΕΔ ΑΜΘ και δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Ευάγγελος Λαμπάκης με αφορμή την προκήρυξη από την Εγνατία Οδό για τη δημιουργία πέντε νέων σταθμών διοδίων μεταξύ των οποίων και αυτού στα σύνορα Ροδόπης Έβρου στη Μέστη.
 
Μάλιστα ο ίδιος έστειλε στον υπουργό Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων κ. Χρήστο Σπίρτζη επιστολή σε έντονο ύφος με την οποία ζητά την ακύρωση της δημιουργίας του σταθμού διοδίων, προτείνοντας ως εναλλακτική λύση σε περίπτωση μη αποδοχής της ακύρωσης τη δημιουργία σταθμού στους Κήπους. Χαρακτηριστική του έντονου ύφους που επιλέγει για τη σύνταξη της επιστολής του ο κ. Λαμπάκης είναι η κατακλείδα στην οποία σημειώνεται «Οι Θρακιώτες αξίζουμε μιας άλλης μεταχείρισης από αυτήν που τυγχάνουμε τα τελευταία χρόνια από όλες τις κυβερνήσεις. Κι αυτό τουλάχιστον πρέπει να το δεχθείτε γιατί η Θρακιώτισσα και ο Θρακιώτης, δεν αντέχουμε άλλο».
 
Στην περίπτωση των διοδίων της Μέστης βέβαια, αυτό που μας προκαλεί εντύπωση ως Ροδοπίτες, δεν είναι το έντονο ύφος του κ. Λαμπάκη αλλά οι ανύπαρκτες αντιδράσεις των ροδοπίτικων φορέων, με μοναδική εξαίρεση αυτή του δημάρχου Μαρωνείας – Σαπών. Ίσως θεωρούμε ότι ο εν λόγω σταθμός διοδίων ελάχιστα θα επηρεάσει τις μετακινήσεις μας στον γειτονικό νομό όμως αν αναλογιστεί κανείς σε επίπεδο υποδομών και λειτουργιών τον ρόλο που παίζει ο Έβρος και για τη Ροδόπη τότε μάλλον οι αντιδράσεις μας θα έπρεπε να είναι εντονότερες. Ενδεικτικά μόνο μπορούμε να αναφέρουμε την περίπτωση του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης που χρησιμοποιεί πλήθος Ροδοπιτών ή το αεροδρόμιο Δημόκριτος ή το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης που χρησιμοποιούνται όχι απλά για τις μετακινήσεις μας ως πολιτών αλλά και τις εξαγωγικές και εισαγωγικές ανάγκες των επιχειρήσεων της Ροδόπης που, να θυμίσουμε, κατάφεραν να αντέξουν στα χρόνια της κρίσης χάρη στον εξαγωγικό τους προσανατολισμό και επομένως μία πρόσθετη επιβάρυνση στα μεταφορικά, δυσχεραίνει έτη περισσότερο το έργο τους.
 
Τέλος ως πολίτες και εμάς μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση πως δεν συζητείται ως εναλλακτική λύση η θέσπιση βινιέτας που κατά μερίδα ειδικών θεωρείται προτιμότερη και επικερδέστερη λύση από αυτή των διοδίων.Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.