Η Ροδοπη αποχαιρετησε τον Κωστα Ναλμπαντη

Για το τελευταίο του «ταξίδι» ξεκίνησε ο αγαπητός συμπολίτης μας

Για το τελευταίο του «ταξίδι» ξεκίνησε χθες Τρίτη 2 Μαΐου ο αγαπητός συμπολίτης μας, πρώην περιφερειακός σύμβουλος και αντιπεριφερειάρχης Κώστας Ναλμπάντης, ο οποίος όπως έγινε γνωστό έφυγε από τη ζωή το απόγευμα της Κυριακής, 30 Απριλίου.

Ο Κώστας Ναλμπάντης ήταν «μαθημένος» στα ταξίδια καθότι ως Αξιωματικός της Αεροπορίας Στρατού υπηρέτησε την πατρίδα επί πολλά έτη, πριν μεταπηδήσει στην πολιτική την οποία και υπηρέτησε και από τους δύο βαθμούς της τοπικής αυτοδιοίκησης, αμφότερους σε σημαντικές θέσεις ευθύνης.

Διετέλεσε πρόεδρος ΝΟ.Δ.Ε Ροδόπης από το 2006 έως το 2013, ενώ κατά τα έτη 2014-2015 άσκησε καθήκοντα Διοικητή του Σισμανόγλειου Γενικού Νοσοκομείου Κομοτηνής. Πριν την εκλογή του ως περιφερειακός σύμβουλος Ροδόπης με την παράταξη «Νέα Περιφερειακή Αναγέννηση» από την οποία και παραιτήθηκε τον περασμένο Δεκέμβρη είχε διατελέσει και δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής

Την εξόδιο ακολουθία του τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής παρουσία πλήθους συμπολιτών μας, πολιτικών του συνοδοιπόρων και μη, εκπροσώπων φορέων, φίλων και συμπολιτών με τους οποίους καθ’ όλη την διάρκεια της πολύχρονης αυτής πορείας του, συμπορεύτηκε.

Στο συλλυπητήριο μήνυμά του μετά το πέρας της ακολουθίας ο Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής αναφέρθηκε στην προσωπικότητα του Κώστα Ναλμπάντη αλλά και την δική τους «συνοδοιπορία» που ξεκίνησε το 2013 όταν και ο ίδιος βρισκόταν στην θέση του διοικητή του Σισμανογλείου Νοσοκομείου Κομοτηνής και η οποία συνεχίστηκε έως και τις τελευταίες του ημέρες απ’ όποια θέση ευθύνης και αν υπηρέτησε. Ο Σεβασμιώτατος έκανε λόγο για έναν άνθρωπο «με ήθος και σοβαρότητα που αγαπούσε τον τόπο και τους ανθρώπους του», για να τονίσει πως η απουσία του αφήνει κενό πρωτίστως στην οικογένεια του αλλά και στην τοπική μας κοινωνία. «Η ζωή του, το ήθος, το παράδειγμά του μπορεί να μας διδάξει όλους» ανέφερε ο ίδιος ευχόμενος συλλυπητήρια στους οικείους και την οικογένειά του.

Πολύτιμος φίλος και πολιτικός συνοδοιπόρος

Για την προσωπικότητα αλλά και την πορεία του Κώστα Ναλμπάντη μίλησαν τόσο ο πρώην πρόεδρος της ΝΟΔΕ Ντίνος Μορφακίδης, εμφανώς συγκινημένος και σε πιο προσωπικό τόνο, καθώς και ο υποψήφιος βουλευτής Ροδόπης Ευριπίδης Στυλιανίδης.

Ο κ.Στυλιανίδης μίλησε για έναν «πολύτιμο φίλο» που στάθηκε στο πλευρό του από την αρχή της πολιτικής του σταδιοδρομίας για να τονίσει πως «ο Κώστας Ναλμπάντης ήταν ένας ακατάπαυστος μαχητής που επίμονα διεκδικούσε για τον τόπο και φρόντιζε για τους άλλους, περισσότερο από ότι για τον εαυτό του».

«Το ενδιαφέρον του ήταν μόνο για τους άλλους και το μεγάλο ενδιαφέρον του ήταν για τον τόπο αυτό, που τόσο πολύ αγάπησε και με τόσο πείσμα και μαχητικότητα προσπαθούσε να τον δει να αναβαθμίζεται» ανέφερε απευθύνοντας προς τον εκλιπόντα ένα μεγάλο ευχαριστώ για όσα έπραξε. «Μακάρι το ηθικό, πολιτικό, αυτοδιοικητικό και ανθρωπιστικό του παράδειγμα να το ακολουθήσουν όσοι ασχολούνται με τα κοινά σε αυτόν τον τόπο» κατέληξε.

Στο ίδιο τον εκλιπόντα απευθύνθηκε ο κ.Μορφακίδης αναφερόμενος σε σταθμούς της κοινής τους πορείας, καλές και όμορφες στιγμές όπως τις χαρακτήρισε αλλά και τους κοινούς αγώνες που έδωσαν. «Η προσπάθειά του ήταν πάντα προσπάθεια αγάπη ς και προσφοράς για τον τόπο» σημείωσε για να καταλήξει λέγοντας «φίλε Κώστα θα σε θυμόμαστε με αγάπη. Σε ευχαριστούμε για όσα προσέφερες σε εμάς και τον τόπο. Το ταξίδι αυτό εύχομαι να σε βρει στον παράδεισο».

Στους οικείους και την οικογένειά του τα θερμά μας συλλυπητήρια. «ΠτΘ»

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.