Η «πραξη» των δια-λογων, πραξη;

Την δική της άποψη κατέθεσε με σχόλιο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η Φιλοζωική Κομοτηνής για το θέμα της αντιμετώπισης των Αδέσποτων, ορμώμενη από την ανακοίνωση της παράταξης «Εμείς… η πόλη» της κ. Φελίνας Καζάκου.
 
Σε αυτή τονίζουν πως αυτό που χρειάζεται για να αντιμετωπιστεί το θέμα των αδέσποτων στην πόλη είναι να χρησιμοποιηθούν μέθοδοι ώστε οι ανεύθυνοι ιδιοκτήτες, που δεν γνωρίζουν τι να κάνουν με το ζώο τους, να μην το παρατούν αδέσποτο στην πόλη. 

Η ανάρτηση έχει ως εξής: 

«Σταματήστε να παρατάτε τα σκυλιά που θέλετε να ξεφορτωθείτε στην πόλη μας!
 
Έχουμε γεμίσει αδέσποτα τα οποία δεν μπορεί κανείς να διαχειριστεί, ο κάθε ανεύθυνος που δεν ξέρει τι να κάνει με το ζώο που απόκτησε επιπόλαια το αφήνει αδέσποτο στην Κομοτηνή.
 
Η λύση στο πρόβλημα είναι να εκπαιδευτούν κάποια άτομα στο Δήμο και να βγούνε στο δρόμο να μαζεύουν χρήματα από πρόστιμα στους παραβάτες ιδιοκτήτες (99/%) για τσιπάρισμα των σκύλων τους, για ετήσιο εμβολιασμό, αντιλυσσική κονκάρδα κτλ.
 
Έτσι και χρήματα θα εισάγουμε τα οποία θα πηγαίνουν στα αδέσποτα και την διαχείρισή τους, και ο κόσμος θα φοβάται να πάρει ένα σκυλί για την πλάκα του γιατί θα ξέρει ότι θα έχει κυρώσεις.
 
Ένα πρόγραμμα υιοθεσίας για τα ζώα του κυνοκομείου που να προωθηθεί από το Δήμο είναι καλή ιδέα. Στειρώστε τα σκυλιά σας τα περισσότερα αδέσποτα προέρχονται από ημιμαθείς φιλόζωους που ζευγαρώνουν τα σκυλιά τους!!!».
Αλήθεια γι’ αυτό το παρόν που δεν είναι ό,τι το καλύτερο σ’ ό,τι αφορά τα αδέσποτα θα γίνει κάποτε κάτι; Κάτι; Και μπορεί το δημοτικό συμβούλιο το οποίο έχει εκλεγεί για να αποδίδεται με τα μέτρα και τις πολιτικές που προτείνει η ευταξία στην πόλη μπορεί να επεξεργαστεί και να ζητήσει να εφαρμοστεί πάραυτα ένα λυτρωτικό σχέδιο διαχείρισης των αδέσποτων, λυτρωτικό για ζωντανά και ανθρώπους;Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.