Η πολη ενοψει της γιορτης της 14ης Μαιου ευπρεπιζεται

Εδώ και μια εβδομάδα η πόλη ετοιμάζεται για να γιορτάσει τα «Ελευθέριά» της. Το αποτέλεσμα είναι εμφανές παντού, και όχι μόνον, μ’ αποτέλεσμα να αρχίσουμε να σιγομουρμουρίζουμε πόσο ωραία είναι νοικοκυρεμένη η πόλη μας.
 

Βέβαια η χρόνια εγκατάλειψη −η πόλη μοιάζει με τα σπίτια μας− έχει οδυνηρές συνέπειες και στους χρόνους που απαιτεί η καθαριότητα. Στο πάρκο της Αγίας Παρασκευής, οι εργασίες καθαρισμού, από τα σκουπίδια, κουρέματος του γρασιδιού κλπ. έχουν ξεκινήσει από τη Δευτέρα κι ακόμη δεν έχουν τελειώσει. Είναι δε χαρακτηριστικό ότι δεκάδες σάκοι με χόρτα και σκουπίδια στοιβάζονται καθημερινά για να μεταφερθούν την ίδια στιγμή ή στην πρωινή βάρδια.
 

Σήμερα κουρεύτηκε και ευπρεπίστηκε και το διαχωριστικό διάζωμα της Λεωφόρου Δημοκρατίας, και η πόλη απέπνεε φρεσκάδα και ομορφιά.
 

Τι καλά να ήταν πάντοτε έτσι, κι ακόμη καλύτερα, αν εμείς πρώτοι τη φροντίζαμε, νιώθοντάς τη σαν το σπίτι μας, έτσι ώστε και οι «αρμόδιοι» να υποχρεώνονται να είναι συνεπείς στα καθήκοντά τους, με τρόπους που θα προέκυπταν συνολικά από το σύνολο των δημοτικών παρατάξεων αλλά και με τη συμμετοχή κυρίως των πολιτών!!!
 
Λέτε κάποτε την κοινή συνευθύνη στην πράξη να τη βρούμε; Ν.Β. 

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.