Η Πηνελοπη Καμπακη – Βουγιουκλη για την γυναικα της Θρακης

Σε διημερίδα στη Θεσσαλονίκη συμμετείχε η πρώην Κοσμητόρισσα της ΣΚΑΣ ΔΠΘ

Μια πολύ ενδιαφέρουσα διημερίδα, αφιερωμένη στον πολύπλευρο ρόλο της γυναίκας στη Μικρά Ασία πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο 12 και 13 Μαρτίου στην  Θεσσαλονίκη σε συνεργασία της αντιδημαρχίας Διαδημοτικής Συνεργασίας και Απόδημου Ελληνισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης και το Κέντρου Πολιτισμού Θεσσαλονίκης, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων μνήμης για τα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Συνδιοργανωτές της διημερίδας που διεξήχθη στην Αίθουσα Τελετών του Παλαιού Κτηρίου της Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ είναι επίσης η Ομοσπονδία Προσφυγικών Σωματείων Ελλάδος, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ποντιακών Σωματείων και η Πανελλήνια Ένωση Θρακικών Σωματείων, ενώ μεταξύ των ομιλητών υπήρχε και Θρακιώτικη συμμετοχή αυτή της πρώην Κοσμητόρισσας της ΣΚΑΣ του ΔΠΘ κ. Πηνελόπης Καμπάκη –  Βουγιουκλή, τίτλος της εισήγησης της οποίας ήταν «Σκιαγραφώντας τη γυναίκα της Θράκης μέσα από δύο μέγιστους Θράκες λογοτέχνες και δύο δημοτικά τραγούδια».

Αξίζει να σημειωθεί πως οι εργασίες της διημερίδας μεταδόθηκαν μέσω live streaming στην διεύθυνση https://www.auth.gr/video/video-diimerida-me-thema-o-rolos-tis-gynai/.

Όπως ανέφερε και η αρμόδια αντιδήμαρχος κ. Στεφανία Τανιμανίδου στο μήνυμα – πρόσκλησή της προς όλους η διημερίδα αυτή αποτελεί «ευκαιρία καθήκοντος και τιμής και παράλληλα ενότητας, ώστε το μέλλον της πατρίδας μας να είναι ειρηνικό και ανέφελο με πρόοδο για όλους μας, σε μια ιδιαίτερα δύσκολη στιγμή για την περιοχή μας και τον κόσμο ολόκληρο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.