Η Περιφερεια ΑΜΘ φερνει την Πεγκυ Ζηνα στην Κομοτηνη

Απαρατήρητα

Ένα αφιέρωμα στη μελοποιημένη από το Μίκη Θεοδωράκη ποίηση με τίτλο «Νύχτα Μαγικιά» ετοιμάζει η Περιφέρεια ΑΜΘ στην Κομοτηνή, στο πλαίσιο των «εξ αναβολής» επετειακών εκδηλώσεων για τα 100 χρόνια Θράκης, στις 3 Σεπτεμβρίου.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα με την Ανεξάρτητη Λαϊκή Ορχήστρα «Μίκης Θεοδωράκης» αφιερωμένο στα πιο αγαπημένα και γνωστά λαϊκά αλλά και λυρικά τραγούδια του συνθέτη, με τα τραγούδια της συναυλίας να ερμηνεύουν η Πέγκυ Ζήνα και ο Παναγιώτης Πετράκης.

Βέβαια η ρευστότητα που επικρατεί λόγω της πανδημίας, επηρεάζει και τον σχεδιασμό της συγκεκριμένης εκδήλωσης, μιας και ενώ το πιθανότερο είναι ότι θα πραγματοποιηθεί στο ΔΑΚ, πιθανοί χώροι είναι το Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής (που έχει την δυσκολία ότι μπορεί να δεχθεί μόνο εμβολιασμένους) και το Θερινό ΔΗΠΕΘΕ.

Όπου και αν γίνει, αυτό θα συμβεί στις 3 Σεπτεμβρίου, και πάλι όμως εκτός απροόπτου, μιας και η αρχική ημερομηνία της εκδήλωσης ήταν στις 11 Σεπτεμβρίου.

Να τονιστεί τέλος πως η Περιφέρεια σχεδιάζει και μια κεντρική ομιλία για τα 100 χρόνια, στην Τσανάκλειο, που θα συνοδευτεί από παραδοσιακούς χορούς, η ημερομηνία πραγματοποίησης της οποίας δεν έχει οριστικοποιηθεί.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.