«Η Πενα της Αληθειας»

Εφημερίδα απόκτησε το ΕΝΕΕΓΥΛ Κομοτηνής

Ηλεκτρονική σχολική εφημερίδα δημιούργησαν οι μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Γυμνασίου Λυκείου Κομοτηνής, που έχει σαν κύριο στόχο να κάνει γνωστό το σχολείο στην κοινωνία της Κομοτηνής, της Ροδόπης αλλά και ακόμα παραπέρα.

Όπως τονίζουν μεταξύ άλλων στο πρώτο τους εκδοτικό σημείωμα, το όνομα της εφημερίδας τους επιλέχθηκε μετά από πολύωρες σκέψεις, συζητήσεις και ψηφοφορίες, με την φιλοσοφία τους να είναι απλή: «Μέσα σε μια εποχή που κυριαρχούν τα «fake news» και η παραπληροφόρηση αποφασίσαμε ότι αυτό θα ήταν το πιο ταιριαστό όνομα για την εφημερίδα μας. Γιατί ως συντακτική ομάδα δεσμευτήκαμε να σας λέμε μόνο την αλήθεια, όποιο κόστος κι αν έχει αυτό».

Οι μαθητές ευχαριστούν τον καθηγητή πληροφορικής σχολείου μας κο Χικιμιτζή Δημήτρη που τους βοήθησε ώστε να ολοκληρωθεί αυτή η δράση, τονίζοντας πως «Αυτή λοιπόν, είναι η δική μας εφημερίδα, το δικό μας όχημα σε αυτό το ταξίδι. Θα προσπαθήσουμε για το καλύτερο. Σε αυτό το ταξίδι θέλουμε κι εσάς μαζί μας» κλείνοντας με την αρχή της Ιθάκης του Καβάφη:

«Σα βγεις στον πηγαιμό για την Ιθάκη,

να εύχεσαι να ‘ναι μακρύς ο δρόμος,

γεμάτος περιπέτειες, γεμάτος γνώσεις.»

Μπορείτε να διαβάσετε την εφημερίδα στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://gym-ee-komot-new.rod.sch.gr/?page_id=276

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.