Η πανδημια «στερησε» απο συλλογους την παρουσια τους στα «Ελευθερια»

Επίσημες ανακοίνωσης για το πρόγραμμα ίσως και εντός της επόμενης εβδομάδας

Στην πανδημία του κορωνοϊού που κράτησε δυστυχώς αδρανής πολλούς πολιτιστικούς συλλόγους, κυρίως οικισμών του Δήμου Κομοτηνής οφείλεται η απόφαση της ΔΚΕΠΠΑΚ να αφιερώσει κατ’ αρχήν τρεις ημέρες των φετινών Ελευθερίων στους παραδοσιακούς χορούς στην κεντρική πλατεία Κομοτηνής.

Και λέμε κατ’ αρχήν καθώς όπως έκανε σαφές η πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑΚ Νατάσα Λιβεριάδου μιλώντας στο «Ράδιο Παρατηρητής 94fm» εφόσον υπάρχει ανταπόκριση στην πρόσκληση που απέστειλε η επιχείρηση για εκδήλωση ενδιαφέροντος θα προστεθούν οι ημέρες οι οποίες απαιτούνται ώστε κάθε ενδιαφερόμενος πολιτιστικός σύλλογος να παρουσιάσει το έργο του.

Όπως εξήγησε η ίδια έχει προηγηθεί διερεύνηση που έδειξε πως αρκετοί είναι οι σύλλογοι οικισμών που δεδομένων και των περιορισμών και των οικονομικών προβλημάτων που αντιμετώπισαν λόγω του κορωνοϊου παρέμειναν αδρανείς τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα να μην είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν κάτι πολύ δε περισσότερο κάτι «πρόχειρο» ειδικά στην εορτή των Ελευθερίων.

Η ΔΚΕΠΠΑΚ ήδη δέχεται συμμετοχές, ο αριθμός των οποίων θα δείξει τον αριθμό των ημερών που θα αφιερωθούν εξ ολοκλήρου στην παράδοση.

Ως προς το υπόλοιπο πρόγραμμα των Ελευθερίων η κ. Λιβεριάδου προανήγγειλε επίσημες ανακοινώσεις ενδεχομένως και εντός της επόμενης εβδομάδας, εξηγώντας πως στόχος της επιχείρησης φέτος είναι να μην υπάρχουν πολλές παράλληλες δράσεις ούτως ώστε ο κόσμος να μπορεί να παρακολουθεί εξ ολοκλήρου όσες επιλέξει.

Τα φετινά «Ελευθέρια» πάντως έρχονται από τις 2 έως και τις 18 Μαΐου! Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.