Η πανδημια μας εφερε πιο κοντα… με το κινητο μας

Απαρατήρητα

Σύμφωνα με έρευνα της εταιρείας Tefficient, το πρώτο εξάμηνο του 2020, έναντι του αντίστοιχου διαστήματος του 2019, η Ελλάδα κατατάσσεται δεύτερη, μετά την Κροατία, μεταξύ 44 χωρών της μελέτης, ως προς την αύξηση της χρήσης δεδομένων (data). Τους πρώτους έξι μήνες της περασμένης χρονιάς (σε σχέση με το 2019), σε μεγάλο βαθμό λόγω της πανδημίας, η χρήση data αυξήθηκε σε ποσοστό 86%, στο 1,5 GB ανά κάρτα SIM, έναντι 2,3 GB κατά το σύνολο του 2019.

Αυτό σημαίνει πως «κολλήσαμε» στο κινητό μας πολύ περισσότερο λόγω της πανδημίας από άλλες χώρες, που όμως ήδη είχαν πολύ μεγάλη χρήση κινητού, οπότε δεν μπορούσαν και να αυξηθούν περισσότερο.

Άλλωστε παρά αυτή την αύξηση, η Ελλάδα κατατάσσεται στην 40ή θέση, ενώ το 2019 βρισκόταν τελευταία στην κατάταξη των 44 χωρών της Tefficient, κάτι που δείχνει είτε ότι έχουμε καλύτερα πράγματα να κάνουμε με το κινητό μας, ή κυνηγάμε τα wifi για να μην μας χρεώνουν οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, που άλλες μελέτες έχουν δείξει πως δεν είναι και οι φτηνότερες της Ευρώπης.

Ας ελπίσουμε πως το 2021 θα χρησιμοποιήσουμε λιγότερο το κινητό μας, και θα βγούμε έξω να δούμε τον κόσμο μέσα από τα δικά μας μάτια…

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.