Η ΠΑΜ-Θ ευαισθητοποιει το τηλεοπτικο κοινο στο ζητημα των αδεσποτων

Όχι ένα, αλλά δύο τηλεοπτικά σποτ από την Περιφέρεια ΑΜ-Θ, που αφορούν στην ευαισθητοποίηση του κοινού απέναντι στην κακοποίηση των ζώων, αλλά και την υιοθεσία αδέσποτων, παίζουν αυτό το διάστημα στα πανελλαδικής εμβέλειας κανάλια και μάλιστα σε ώρα υψηλής τηλεθέασης.
 
Δύο τηλεοπτικά σποτ, σωματείων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, που αποδεικνύουν την μεγάλη κινητοποίησή τους. Το πρώτο εξ αυτών του Φιλοζωικού Σωματείου Αλεξανδρούπολης «Κιβωτός» και το δεύτερο, της Φιλοζωικής Εταιρείας Δράμας, με πρωταγωνίστρια μάλιστα την ολυμπιονίκη Άννα Κορακάκη, η οποία επιμελήθηκε και τα κείμενα.
 
Όπως επισημαίνεται και στην ταυτότητα του δεύτερου το σύνολο των συντελεστών προσέφεραν εθελοντικά τις υπηρεσίες τους για τη δημιουργία του σποτ, ενώ αντίστοιχα, οποιαδήποτε μετάδοσή του από τα ΜΜΕ, δεν έχει καμία οικονομική επιβάρυνση για το σωματείο.
 
Η αποτελεσματικότητα των τηλεοπτικών σποτ, σίγουρα δεν είναι μετρήσιμη, ωστόσο η εμπειρία, και η δημοσιογραφική, έχει δείξει πως η τηλεόραση είναι το μέσο εκείνο που μπαίνει σε κάθε ελληνικό σπίτι.  Ανεξαρτήτως αυτού, έστω και η ευαισθητοποίηση ενός τηλεθεατή μέσα από αυτά τα σποτ, έχει σημασία.
 

Με την αφορμή αυτή, και δεδομένου ότι και στην περιοχή μας, υπάρχουν οι απαραίτητοι επαγγελματίες, κινηματογραφιστές, άνθρωποι που θα μπορούσαν να πρωταγωνιστήσουν, ομάδες φιλόζωων που ήδη δραστηριοποιούνται με διαφορετικούς τρόπους ευαισθητοποίησης, όπως για παράδειγμα η πώληση ειδών και η διάθεση των εσόδων για τις ανάγκες των αδεσπότων, και κυρίως πολλά αδέσποτα, γιατί δεν μπορούμε να ακολουθήσουμε το παράδειγμα;
 
Δεν θέλει κόπο, αποδεδειγμένα άλλωστε από τα προαναφερθέντα παραδείγματα, θέλει τρόπο. Λέτε; Ν.Β.
 
Υ.Γ.: Αξίζει επίσης να σημειώσουμε πως πριν από λίγες ημέρες το Φιλοζωικό Σωματείο Αλεξανδρούπολης «Κιβωτός»  λάνσαρε τη νέα του καμπάνια, μέσα από την οποία επιτυγχάνει την ευαισθητοποίηση του κοινού σε δύο ζητήματα. Μέσα από την κυκλοφορία καλαίσθητων και ανθεκτικών τσαντών, που διαθέτει έναντι συμβολικής τιμής που μεταφράζεται στο «ό,τι έχετε ευχαρίστηση», δίνουν λύση και στο πρόσφατο πρόβλημα της «πλαστικής σακούλας» ενισχύοντας παράλληλα το έργο τους για την φροντίδα των αδέσποτων ζώων της Αλεξανδρούπολης. Άλλη μία ιδέα που θα μπορούσαμε να αξιοποιήσουμε και εμείς, ως Ροδοπίτες, αντίστοιχα.  

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.