Η Ορθοδοξη Εκκλησια της Εσθονιας τιμησε τον Καθηγητη Μανολη Γερ. Βαρβουνη

Σε ένδειξη αναγνώρισης και τιμής για το εν γένει πνευματικό έργο του

Την Κυριακή της Σταυροπροσκυνήσεως, στις 7 Απριλίου 2024, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ταλλίνης και Πάσης Εσθονίας κ. Στέφανος, προκαθήμενος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Εσθονίας (Festi Apostlik – Õigeusu Kirik) τίμησε με το παράσημο του αγίου Πλάτωνα, την ανώτατη τιμητική διάκριση της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Εσθονίας, τον Καθηγητή του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης και Κοσμήτορα της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών κ. Μανόλη Γερ. Βαρβούνη, σε ένδειξη αναγνώρισης και τιμής για το ερευνητικό, επιστημονικό και εν γένει πνευματικό έργο του, και μάλιστα στους τομείς του ελληνορθόδοξου πολιτισμού και της παιδείας του Γένους.

Ο κ. Βαρβούνης ταξίδεψε στην Εσθονία για συνεργασία και διαλέξεις σχετικές με την ειδικότητά του, η οποία είναι η Θρησκευτική Λαογραφία, στο Theological Institute of the Orthodox Church of Estonia (TI OCE),το οποίο ιδρύθηκε το 2002, και από το 2014, σε συνεργασία με το Theological Institute of the Evangelical Lutheran Church of Estonia (TI ELCE), αποτελεί την βασική ερευνητική μονάδα σχετικά με την ελληνορθόδοξη παράδοση στο Πανεπιστήμιο του Tartu, στην Εσθονία, όπου προσφέρεται πλήρες και ολοκληρωμένο πρόγραμμα σπουδών, σε προπτυχιακό και μεταπτυχιακό επίπεδο.

Στην τελετή, η οποία έγινε στον καθεδρικό ναό του αγίου Συμεών, στο Τάλλιν, την πρωτεύουσα της Εσθονίας, παρέστησαν επίσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Περιστερίου κ. Γρηγόριος Παπαθωμάς, Καθηγητής του Κανονικού Δικαίου στην Θεολογική Σχολή του πανεπιστημίου Αθηνών, καθώς και ο Πρεσβευτής της Ελλάδος στην Εσθονία κ. Γεώργιος Παπαδόπουλος.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.