Η ομαδα βολει της ΑΕ Κομοτηνης αναδεικνυει την ιστορια της πολης σε ολη την Ελλαδα

Απαρατήρητα

 Το τμήμα Επικοινωνίας της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής κυριαρχεί στην πόλη μας αλλά και στη Βόρεια Ελλάδα με καινοτόμες ιδέες και δράσεις! Μία τελευταία κίνηση, άξια συγχαρητηρίων αποτελεί η προσπάθεια ανάδειξης των ιστορικών μνημείων της πόλης μας μέσα από τους αθλητές του Συλλόγου, που φωτογραφίζονται μπροστά από αυτά!
 
Γνωρίζοντας οι άνθρωποι του τμήματος βόλεϊ της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής πως η ομάδα με την άνοδό της στη Volley league αποτελεί «πρέσβειρα» της περιοχής μας σε όλο το πανελλήνιο, αποφάσισαν να προβάλλουν τον τόπο μας με έναν ιδιαίτερο τρόπο και αρκετά πρωτότυπο, καθώς όσο και αν ψάξαμε δεν βρήκαμε σε ελληνικό επίπεδο κάτι αντίστοιχο.
 
Η αρχή έγινε με τον Σταύρο Αρχοντούδη που φωτογραφήθηκε στον Πύργο του Ρολογιού, ενώ ο Άρης Ανδρεάδης και ο Θανάσης Παπαγεωργίου πόζαραν στο Βυζαντινό Τείχος. Όπως αναφέρει και το ιστορικό του Φρουρίου, «πρόκειται λοιπόν για το μεγαλύτερο και αρχαιότερο μνημείο της πόλης. Χτίστηκε περί τον 4ο αι. μ. Χ. για λόγους οικονομικό-στρατιωτικούς μια και από εδώ περνούσε η Εγνατία οδός. Την πόλη της Κομοτηνής περιτείχισε ο αυτοκράτορας Θεοδόσιος Α» (379 – 395 μ.Χ.) επειδή κρίθηκε ως σημείο στρατηγικής σημασίας. Από εδώ περνούσε η Εγνατία Οδός και για στρατιωτικο-οικονομικούς λόγους η πόλη οχυρώθηκε με τείχος, κτισμένο με λίθους και ισχυρά κεραμοκονία. Είχε συνολικά δεκαέξι πύργους, από τους οποίους οι δώδεκα ήταν ορθογωνικοί και οι τέσσερις κυκλικοί στις γωνίες του. Το ύψος του έφτανε στα 9,60μ. Είχε δυο κύριες εισόδους στην ΝΔ και την ΝΑ πλευρά, ενώ υπήρχαν και δυο μικρότερες. Με την πάροδο των αιώνων και την καταστροφή των γειτονικών οικισμών, χάρη στην προστασία που πρόσφερε, έγινε πόλος έλξης για τους πληθυσμούς της περιοχής. Το τείχος έμεινε ανέπαφο ως το 1363. Οι τούρκοι, κατά την διάρκεια των εισβολών τους, κατέστρεψαν ένα μέρος του κάστρου και έχτισαν με τις πέτρες του τζαμιά. Το καταστροφικό έργο συνέχισαν οι Βούλγαροι, οι οποίοι το 1910 κατεδάφισαν τους πύργους και ένα μεγάλο μέρος του τείχους που είχε απομείνει. Σήμερα παραμένει ένα σημαντικό μνημείο, θύμηση του ένδοξου παρελθόντος της πόλης με τον Δήμο και την Περιφέρεια να καταβάλουν μεγάλη προσπάθεια ανάδειξης του».
 
Συγχαρητήρια λοιπόν στους ανθρώπους της ΑΕ Κομοτηνής και ιδιαίτερα στον ιθύνοντα νου του τμήματος επικοινωνίας, Βασίλη Στοάκη. Χ.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.