Η ομαδα του Αρδα Καστανεων στην σειρα Ντοκιμαντερ της ΕΡΤ «Βιλατζ Γιουναιτεντ»

Στο κοντινότερο γήπεδο από τα Σύνορα της Ελλάδας, 350 μέτρα από την Τουρκία, στις Καστανιές, βρέθηκε η σειρά ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ «Βίλατζ Γιουνάιτεντ» παρουσιάζοντας την ομάδα του Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου Άρδας Καστανεών.

Η σειρά του ανθρωποκεντρικού ντοκιμαντέρ «Βίλατζ Γιουνάιτεντ» σε ιδέα, σενάριο και διεύθυνση παραγωγή του Θανάση Νικολάου και σκηνοθεσία/διεύθυνση φωτογραφίας του Κώστα Αμοιρίδη, οργώνει την ελληνική επικράτεια και παρακολουθεί τις κοινότητες των χωριών και τις ομάδες τους ολοκληρωτικά και… απείραχτα, δίχως δηλαδή την παραμικρή παρέμβαση στην εξέλιξη της ιστορίας, στρέφοντας την κάμερα σε ποδοσφαιριστές που αγωνίζονται µόνο για το χειροκρότημα και για την τιμή του χωριού και της φανέλας.

Και μετά την πρώτη εκπομπή, στο Πευκοχώρι Χαλκιδικής, η σειρά, που είναι διαθέσιμη και στο ErtFlix, έκανε στάση στις Καστανιές. Δεκαπέντε λεπτά οδήγηση από την Ορεστιάδα, διάσημες παλαιότερα για το Ανατολικό τους Τελωνείο κι ως σήµερα ξακουστές για τα σκουπόχορτα, από όπου και φτιάχνονται οι διάσηµες σκούπες ποιότητας.

Και ενώ σιγά σιγά οι οικισμός εγκαταλείπεται, όταν έρθει η Κυριακή, το χωριό γεμίζει ξανά από τους ξενιτεμένους στην Ορεστιάδα για να παρακολουθήσει την ομάδα του Μορφωτικού Αθλητικού Συλλόγου Άρδας Καστανεών, που κάποτε φόρεσε και τίμησε τη φανέλα της ο Αντώνης Αντωνιάδης.

Μια ομάδα που χρηματοδοτείται από την προσωπική εργασία παραγόντων και ποδοσφαιριστών στο φημισμένο φεστιβάλ μουσικής του ποταμού Άρδα.

O εμπνευστής της νέας αυτής παραγωγής ο δημοσιογράφος Θανάσης Νικολάου σε ανάρτηση του στο λογαριασμό του στο facebook αναφέρει: «Τον Αύγουστο του 2021 ήμασταν στο Τόκιο των 15.000.000 κατοίκων καλύπτοντας τους Ολυμπιακούς Αγώνες. Τρεις μήνες αργότερα, ξεκινήσαμε τη διαδρομή σε Πευκοχώρι, Καστανιές, Καλλίφυτο, Καλά Δένδρα, Πράμαντα, Τροπαιούχο, Πύργους, Πηγές, Ελάτεια, Βώλακα των συνολικά 5.000 ψυχών. Μας άνοιξαν τα σπίτια τους, μας δέχτηκαν στις δουλειές τους, κάναμε προπόνηση μαζί τους, μπήκαμε στα αποδυτήρια και καλύψαμε αγώνες μέχρι και 3ης ερασιτεχνικής κατηγορίας, με 6 κάμερες και ηχολήπτη στον πάγκο».

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.