«Η Νονα» του Στελιου Κουλογλου στο ευρωκοινοβουλιο!

Αυτό κι αν είναι είδηση!!! Το ντοκιμαντέρ «Η Νονά» του Ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου (ΣΥΡΙΖΑ, GUE/NGL) θα προβληθεί την Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο στις Βρυξέλλες, με κοινή πρωτοβουλία των Ευρωβουλευτών της Ομάδας της Ευρωπαϊκής Ενωτικής Αριστεράς, GUE/NGL, Μπάρμπαρα Σπινέλι και Στέλιου Κούλογλου.
 
Η ταινία πραγματεύεται με κωμικό τρόπο τον βίο και την πολιτεία της Άγκελα Μέρκελ, από την παιδική ηλικία της Γερμανίδας καγκελάριου μέχρι τη σημερινή θέση της ως κεντρική φιγούρα στην οικονομική και πολιτική κρίση στην Ευρώπη. Ο τίτλος της ταινίας είναι εμπνευσμένος από το ομώνυμο βιβλίο της Γερμανίδας δημοσιογράφου, Γερτρούδης Χέλερ. Συμμετέχουν, επιπλέον, ο γνωστός Γερμανός κοινωνιολόγος, Ούλριχ Μπεκ, οι απόψεις του οποίου πρωταγωνιστούν και σήμερα στην ανάλυση του συνεργάτη Δημήτρη Μακροδημόπουλου για την πλήρη πολιτική και στρατιωτική αποδυνάμωση της Ευρωπαϊκής Ενωσης λόγω ΝΑΤΟ, όπως αποδεικνύεται και από την περίπτωση του πολέμου της Συρίας, ο γερμανός δημοσιογράφος Χάραλντ Σούμαν, η Καναδέζα ακτιβίστρια και συγγραφέας Ναόμι Κλάιν.

Τελικά, έχοντας δει την ταινία- ντοκιμαντέρ η οποία προσπαθεί να εξηγήσει την προσωπικότητα της Άνγκελα Μέρκελ με βάση τα βιώματά της από τη ζωή-κόρη πάστορα στην Ανατολική Γερμανία- την πορεία της στην πολιτική και τη μονοδιάστατη στράτευσή της στο γερμανικό κεφάλαιο, ό,τι κατανοούμε περισσότερο είναι ότι η πολυφωνικότητα της δημοκρατίας υφίσταται ως ποιότητα στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο κι αυτό αν μη τι άλλο είναι απερίφραστα θετικό!!! Τ.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.