Η νεολαια στην πλατεια για τη μερα της Ευρωπης

14 οργανώσεις της Ροδόπης, έδωσαν το δικό τους ξεχωριστό παρόν, στη γιορτή νεολαίας που πραγματοποιήθηκε στην πλατεία Ειρήνης στην Κομοτηνή, ολοκληρώνοντας ένα κύκλο συζητήσεων, επαφών, εκδηλώσεων και δράσεων με θέμα «τη συμμετοχή και την ενεργοποίηση των νέων μέσα από το δομημένο διάλογο». Τη γιορτή οργάνωσαν το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Κομοτηνής και η «System@G» σε συνεργασία με τοπικούς συλλόγους και την υποστήριξη του Ιδρύματος Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, με αφορμή τον εορτασμό της μέρας της Ευρώπης, που έχει καθιερωθεί την 9η Μαΐου.
 
Στην εκδήλωση συμμετείχαν η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης-Παράρτημα Κομοτηνής, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού και το Σώμα Ελλήνων Προσκόπων ν. Ροδόπης, οι Νέοι Ευρωπαίοι Φεντεραλιστές (JEF) Κομοτηνής, η Οικολογική Ομάδα Ροδόπης, η Λέσχη «Leo» Θράξιππος, ο Όμιλος «Rotaract», η Ομάδα Νέων Γυναικών της ΧΕΝ Κομοτηνής, η Αερολέσχη Κομοτηνής, οι On Bikes Ποδηλάτες Κομοτηνής, ο Ποδηλατικός Σύλλογος «Θράκας Ιππέας», ο Πολιτιστικός Φιλοζωικός Σύλλογος «Περιπλανώμενες Ψυχές», ο τοπικός Εμπορικός Σύλλογος Κομοτηνής.
 
Στο πλαίσιο της γιορτής, κάθε οργάνωση προετοίμασε και παρουσίασε ποικίλες δραστηριότητες, παιχνίδια, εκθέσεις και προβολή υλικού των δράσεων της.
 
Μέλη του Παραρτήματος Ν. Ροδόπης της Ελληνικής Ομάδας Διάσωσης ενημέρωσαν τους πολίτες μέσω προβολής βίντεο και φυλλαδίων για τη δράση της Ομάδας τόσο τοπικά όσο και Πανελλήνια. Συμπληρωματικά, πραγματοποιήθηκε έκθεση τμήματος του εξοπλισμού της ώστε να προβληθούν οι διαφορετικοί τομείς στους οποίους η Ε.Ο.Δ. μπορεί να επέμβει σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης. Άρτια εξοπλισμένο φαρμακείο, εκπαιδευτικό πρόπλασμα για εκπαίδευση ΚΑΡΠΑ, φορείο, εξοπλισμός ορεινής διάσωσης, διάσωσης στο υγρό στοιχείο και εξοπλισμός πυρόσβεσης είναι κομμάτι του εξοπλισμού του Παραρτήματος ,ο οποίος χρησιμοποιείται τόσο σε εκπαιδεύσεις όσο και σε πραγματικά περιστατικά διάσωσης.
 
Ενδιαφέρουσα ήταν κι η συμμετοχή του Εργαστηρίου Θεατρικής Τέχνης και Αγωγής «Επί Σκηνής», με το θεατρικό δρώμενο «Δρομολόγιο-Συμμετέχω άρα υπάρχω», εστιάζοντας σε θέματα που απασχολούν τους νέους, για τους προβληματισμούς της εποχής μας, τη συμμετοχικότητα και τη συνεργασία.
 
Κύριος σκοπός της συνάντησης για τη νεολαία, όπως δήλωσε η υπεύθυνη του Europe Direct Κομοτηνής Λουίζα Σαλτσίδου, ήταν να αναδειχθεί η σημασία της συνεργασίας και της συλλογικότητας για την επίτευξη ενός καλού αποτελέσματός σε κάθε στόχο. Επιπλέον μέσα από τη συγκεκριμένη διοργάνωση προβλήθηκε και το πλούσιο έργο που έχουν να επιδείξουν τοπικοί σύλλογοι και ομάδες, στους τομείς τους.Ν.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.