Η Ν.Δ. εκδραμει στην Ξανθη

Δεκαοχτώ μήνες μετά το οδυνηρό για την Ν.Δ. εκλογικό αποτέλεσμα της Ξάνθης και της Ροδόπης, όπου για πρώτη φορά μετά την μεταπολίτευση απώλεσε όλες τις βουλευτικές της έδρες και στους δύο αυτούς νομούς της Θράκης, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιχειρεί ανασύνταξη δυνάμεων, στέλνοντας υψηλόβαθμα στελέχη της να χαιρετίσουν και να μιλήσουν σε κομματικές διαδικασίες, θέτοντας παράλληλα σε εκλογική ετοιμότητα τον κομματικό μηχανισμό, «διά παν ενδεχόμενο».                     
 
Στο πλαίσιο αυτό και η κυριακάτικη εκδήλωση της Ν.Δ. στην Ξάνθη με θέμα «Νέα Δημοκρατία Ξεκίνημα Αλήθειας και Ελπίδας για την Ελλάδα. Μεταναστευτική Πολιτική σε συνδυασμό με τα Ανθρώπινα Δικαιώματα», με την παρουσία του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Λευτέρη Αυγενάκη, του τομεάρχη μεταναστευτικής πολιτικής, Μιλιτιάδη Βαρβιτσιώτη και του τομεάρχη δικαιοσύνης, διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων και βουλευτή Καβάλας, Νίκου Παναγιωτόπουλου.   
 
Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης επισκέπτεται την Ξάνθη και την Θράκη γενικότερα για τέταρτη φορά από την στιγμή που εκλέχτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην ηγεσία της Ν.Δ. και εκείνος αναρριχήθηκε στη θέση του γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής.
 
Στον χαιρετισμό του προς τα στελέχη της Ν.Δ. που συγκεντρώθηκαν στο «Z PALACE», επεσήμανε ότι το κόμμα του όταν έρθει στην εξουσία θα μειώσει την φορολογία για τις επιχειρήσεις και θα είναι αμείλικτο στην πάταξη της φοροδιαφυγής. «H ανάπτυξη είναι αυτή που θα μας βγάλει από την κρίση. Όμως, η άλλη πλευρά του κράτους είναι το κοινωνικό κράτος, είναι η φροντίδα για τους πιο αδύναμους, είναι η φροντίδα για ένα σύστημα υγείας το οποίο θα παρέχει αξιοπρεπή ποιότητα υπηρεσιών, ειδικά στην περιφέρεια, όπου υπάρχει μεγαλύτερη ανάγκη και βέβαια φροντίδα για τους ασθενέστερους. Οι ασθενέστεροι, τους οποίους συχνά τους ξεχνάμε, πρέπει να είναι στο επίκεντρο των πολιτικών μας προτεραιοτήτων»…
 
«Σήμερα, η Νέα Δημοκρατία είναι η ισχυρότερη πολιτική δύναμη στην Ελλάδα. Αποτελεί την μόνη ελπίδα για την ανάταξη της χώρας και την οριστική έξοδό της από την κρίση», κατέληξε ο κ.Αυγενάκης.
 
Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, τομεάρχης μεταναστευτικής πολιτικής ΝΔ, στην ομιλία του τόνισε ότι πριν αναλάβει η τωρινή κυβέρνηση οι μεταναστευτικές ροές ήταν περίπου 40 χιλιάδες τον χρόνο στην Ελλάδα και με τις πολιτικές της κυβέρνησης έφτασαν στο ένα εκατομμύριο. Ο ίδιος επεσήμανε, ότι στη ΝΔ έχουν αποφασίσει να επαναφέρουν τον έλεγχο στα χερσαία και στα θαλάσσια σύνορα της χώρας και να εμπλέξουν σε αυτή την διαδικασία την τοπική αυτοδιοίκηση με γενναία χρηματοδότηση,αποκλείοντας τις ΜΚΟ και κυρίως τις ξένες ΜΚΟ και επαναφέροντας την διαφάνεια στη διαχείριση αυτών των χρημάτων που είναι χρήματα του Έλληνα και Ευρωπαίου φορολογούμενου πολίτη.
 
Ο κύριος Βαρβιτσιώτης υποστήριξε ότι η Τουρκία τηρεί την δέσμευση της με την συμφωνία που έκανε με την Ευρωπαϊκή Ένωση για τις μεταναστευτικές ροές, πράγμα που δεν κάνει από την πλευρά της η Ευρώπη, η οποία δεν έδωσε την βίζα για τους Τούρκους πολίτες, παρά μοναχά τα χρήματα που συμφωνηθήκαν. Σε αυτή την λογική, ο πρώην υπουργός της Ν.Δ. εκτίμησε ότι ο Τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν δεν θα αξιοποιήσει το μεταναστευτικό για να πιέσει την Ευρώπη, έσπευσε όμως να σημειώσει ότι φοβάται για τις μεταναστευτικές ροές από τον Έβρο που δεν συμπεριλαμβάνονται στην συμφωνία με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
 
Για την συντήρηση του πολεμικού κλίματος με την Τουρκία από την πλευρά ορισμένων κυβερνητικών αξιωματούχων και μερίδας των ΜΜΕ, επισήμανε ότι «έπρεπε να είχαμε μάθει από την κρίση των Ιμίων που μάς οδήγησε στο μεγαλύτερο εξοπλιστικό πρόγραμμα στην νεότερη ιστορία της Ελλάδας, με έναν υπουργό για μίζες να είναι στη φυλακή και όλες οι συμβάσεις εκείνης της εποχής να είναι υπό προκαταρκτική εξέταση με οσμές απίστευτης οικονομικής κατάχρησης του δημόσιου χρήματος»… Δ.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.