Η μουσικη ημερευει και τα αγρια θηρια…

Απαρατήρητα

Αυτό θα πρέπει να σκέφτηκαν στην Νομική Κομοτηνής, η οποία εδώ και χρόνια βρίσκεται στην αιχμή της προσπάθειας οι ορκωμοσίες να γίνουν πιο πολιτισμένες, με την αίθουσα να μένει σε καλή κατάσταση αντί να μοιάζει με πεδίο μάχης, όπου η μάχη με τα κανόνια κομφετί και τις κόρνες έχει χαθεί, σε σκηνές, που (πώς να το κάνουμε;), δεν φωνάζουν ακαδημαϊκότητα.
 
Έτσι φέτος, επέλεξαν από τα ηχεία του αμφιθεάτρου να παίζει ο ύμνος στη χαρά, από την 9η συμφωνία του Μπετόβεν, δίνοντας μια διαφορετική ατμόσφαιρα στην όλη διοργάνωση.
 
Αυτό, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι πάλι έσπασε στα δύο η ορκωμοσία, συντέλεσε στο να κυλήσουν όλα πολύ πιο ομαλά από ό,τι συνήθως, και, θέλουμε να πιστεύουμε, να απολαύσουν την όλη εμπειρία τόσο οι ορκιζόμενοι όσο και οι συγγενείς και φίλοι τους, για τους οποίους άλλωστε γίνεται όλη αυτή η προσπάθεια.
 
Η προσπάθεια αυτή, να υπενθυμίσουμε, έχει ήδη βρει μιμητές, και ελπίζουμε πως θα προχωρήσουμε και στη συνέχεια με αυτό τον πιο «πολιτισμένο» τρόπο.
 
Πάντως ας μην ανησυχούν οι αναγνώστες μας, τα πανό και οι αφίσες ακόμα επιτρέπονται, και μάλιστα εμείς, ως ΠτΘ, ήδη κάναμε μια πρόταση προς τους αρμόδιους, να επεκτείνουν το κλασικό ρεπερτόριο, και να το προσαρμόζουν ανάλογα και με τους ορκιζόμενους.
 
Ειδικότερα μεταξύ άλλων προτείναμε αν κάνουν την εμφάνισή τους, όπως έγινε την προηγούμενη εβδομάδα στην ορκωμοσία του οικονομικού, σημαίες του ΠΑΣΟΚ, τότε θα ήταν πολύ ταιριαστό να αρχίζει να παίζει η Κάρμινα Μπουράνα, του Καρλ Όρφ, ώστε να «δέσει» η όλη ρετρό εμπειρία…Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.