Η… μοναξια του Αδωνι Γεωργιαδη στη Ροδοπη και οι δυο βασικοι «πυρηνες» υποστηριχτων στην τοπικη ΝΟΔΕ

Λίγα προβεβλημένα στελέχη της τοπικής ΝΟΔΕ- και μάλλον κάνοντας αγγαρεία, όπως σχολίασαν κάποιοι κακοπροαίρετοι- έσπευσαν χθες να υποδεχτούν στην Κομοτηνή τον ένα εκ των τεσσάρων υποψηφίων για την ηγεσία του κόμματος, τον κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Επρόκειτο για μία από τις ελάχιστες περιπτώσεις, που κορυφαίο κομματικό στέλεχος και πρώην Υπουργός, είχε τόσο μικρή συνοδεία στις εθιμοτυπικές επισκέψεις του στην πόλη μας. Για την ακρίβεια, τον κ. Γεωργιάδη συνόδευαν ο πρόεδρος της ΝΟΔΕ, κ. Ντίνος Μορφακίδης, και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Ροδόπης, κ. Κωνσταντίνος Τσαρδακλής, που εκ του θεσμικού τους ρόλου άλλωστε δεν θα μπορούσαν να κάνουν διαφορετικά.
 
Τα παραπάνω κάθε άλλο παρά τυχαία αξιολογούνται, αφού είναι γνωστό ότι στους κόλπους της Νέας Δημοκρατίας στη Ροδόπη μόνο δύο από τους τέσσερεις υποψηφίους του κόμματος χαίρουν θερμής υποστήριξης και προώθησης των υποψηφιοτήτων τους. Σε αυτούς τους δύο δεν ανήκει σίγουρα ο κ. Γεωργιάδης, ενώ από ό,τι φαίνεται «πυρήνα» υποστηριχτών στο νομό μας στερείται και ο κ. Απόστολος Τζιτζικώστας. Στον αντίποδα, οι κυρίαρχες τάσεις είναι υπέρ των κ.κ. Βαγγέλη Μεϊμαράκη και Κυριάκου Μητσοτάκη, που στις λίστες τους, στη διαδικασία υποβολής υποψηφιοτήτων, είχαν υπογράψει ο κ. Αντώνης Γραβάνης και η κ. Μαίρη Κοσμίδου για τον πρώτο και ο κ. Χρήστος Μέτιος για τον δεύτερο.
 
Ο κ. Μεϊμαράκης φέρεται να χαίρει της υποστήριξης του κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, αν και ο πρώην βουλευτής Ροδόπης δεν έχει τοποθετηθεί προς το παρόν ανοιχτά, ενώ κύριο οργανωτικό ρόλο στην προώθηση της υποψηφιότητάς του τοπικά έχει αναλάβει ο δημοτικός σύμβουλος Κομοτηνής, κ. Αντώνης Γραβάνης.
 
 Την ίδια στιγμή, ενεργό ρόλο στην εσωκομματική προεκλογική κούρσα, σε ό,τι αφορά στο νομό μας και υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, φέρεται να έχει ο αντιπεριφερειάρχης Ροδόπης, κ. Χρήστος Μέτιος.
 
Για την έκβαση της μάχης για την ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας σε πανελλαδικό επίπεδο είναι σίγουρα παρακινδυνευμένο να γίνουν προβλέψεις. Σε τοπικό επίπεδο, πάντως, όλα δείχνουν πως το ενδιαφέρον θα επικεντρωθεί στο δίδυμο Μεϊμαράκη- Μητσοτάκη, που θα «μονομαχήσουν» για την πρωτιά στο νομό μας… Θ.Σ

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.