Η Μητροπολη Βεροιας τιμησε πανηγυρικα τον Καθηγητη Μανολη Βαρβουνη για το εργο του

Του απένειμε την ύψιστη τιμητική διάκριση της Μητροπόλεως, τον Χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Παύλου α΄ τάξεως

Από τις 26 ως τις 28 Ιουνίου 2023 διοργανώθηκε στη Βέροια, από την Ιερά Μητρόπολη Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας, στο πλαίσιο των 29ων «Παυλείων», το καταληκτήριο των εκδηλώσεων Διεθνές Επιστημονικό Συνέδριο «Ο Απόστολος Παύλος και η κληρονομιά του Ελληνιστικού Κόσμου», όπου ομιλητής ήταν, μετά από σχετική πρόσκληση της Επιστημονικής Επιτροπής, ο Καθηγητής του Τμήματος Ιστορίας και Εθνολογίας κ. Μ. Γ. Βαρβούνης, Κοσμήτορας της Σχολής Κλασικών και Ανθρωπιστικών Σπουδών του ΔΠΘ.

Τιμώντας τόσο την συμβολή του στο συνέδριο, όσο και το ευρύτερο επιστημονικό, ερευνητικό και ακαδημαϊκό έργο του, την Πέμπτη 29 Ιουνίου, μετά το πανηγυρικό και πολυαρχιερατικό συλλείτουργο προς τιμήν των αποστόλων Πέτρου και Παύλου, στην Αίθουσα του Θρόνου του Επισκοπείου της Βέροιας, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων τίμησε τον Καθηγητή Μ. Βαρβούνη με την ύψιστη τιμητική διάκριση της Μητροπόλεως, τον Χρυσό Σταυρό του Αποστόλου Παύλου α΄ τάξεως.

Η απονομή έγινε σε πανηγυρικό κλίμα, με την παρουσία των Μητροπολιτών που εκπροσώπησαν τα πρεσβυγενή και τα νεότερα Ορθόδοξα Πατριαρχεία, μεταξύ των οποίων ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σμύρνης κ. Βαρθολομαίος, εκπρόσωπος του Οικουμενικού Πατριαρχείου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νουβίας κ. Σάββας, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας και Πάσης Αφρικής, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Βεροίας και Χαλεπίου κ. Εφραίμ, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Αντιοχείας και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ναζαρέτ κ. Κυριακός, εκπρόσωπος του Πατριαρχείου Ιεροσολύμων. Την Εκκλησία της Ελλάδος εκπροσώπησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος.

Στις εκδηλώσεις συμμετείχαν και οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες Ξάνθης και Περιθεωρίου κ. Παντελεήμων και Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων, οι οποίοι εξέφρασαν τα συγχαρητήριά τους προς τον τιμώμενο, από την πλευρά της Θράκης.

Πρόκειται για μία ακόμη ύψιστη εκκλησιαστική τιμητική διάκριση για το έργο και την προσφορά του Καθηγητή Μανόλη Βαρβούνη, τον οποίο πρόσφατα τίμησαν και οι δύο Δήμοι της Σάμου, για την προσφορά του στο νησί και τους ανθρώπους του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.