Η ματαιοτητα του μπαλωματος της τρυπας

Σημειακές επισκευές στη Ν. Ζωίδη αλλά…

Στο μπάλωμα μερικών από τις τρύπες που είχαν δημιουργηθεί στο οδόστρωμα στην Νικολάου Ζωίδη προχώρησε ο Δήμος Κομοτηνής με σημειακές επισκευές να γίνονται στα σημεία που είχαν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Η επισκευή ήταν πολύ απλή, και δεν λύνει ουσιαστικά το πρόβλημα, μιας και το οδόστρωμα έχει υποστεί φθορά τόσο από το χρόνο, αλλά και από τις εργασίες που έλαβαν χώρα για την εγκατάσταση του φυσικού αερίου.

Ούτε φαίνεται πως θα υπάρξει συνολική λύση σύντομα, γιατί περιμένουμε τουλάχιστον ακόμα μία παρέμβαση, τόσο στο συγκριμένο δρόμο όσο και στους παρακείμενους αλλά και σε όλη την Κομοτηνή, με τις εργασίες για την κατασκευή του δικτύου FTTH από τον ΟΤΕ, που έχουν ξεκινήσει από την περιοχή του σταθμού, και αναμένεται να επεκταθούν και στην υπόλοιπη πόλη (σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του έργου, θα διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι τον Νοέμβριο του 2024, και επειδή δημιουργούνται γραμμές για κάθε διεύθυνση, το σκάψιμο δεν γίνεται μόνο παράλληλα με τον δρόμο, αλλά υπάρχει και κάθετη εγκατάσταση γραμμών).

Το έργο του ΟΤΕ φαίνεται να δημιουργεί προσκόμματα ακόμα και σε προγραμματισμένα έργα του Δήμου Κομοτηνής, όπως τα δύο που αφορούν αναπλάσεις οδών, που έχουν συμβασιοποιηθεί ή θα συμβασιοποιηθούν σύντομα, όμως θα είναι άνευ ουσίας αν γίνουν και στη συνέχεια περάσει το έργο των οπτικών ινών.

Την ίδια ώρα συνεχίζεται το έργο του φυσικού αερίου, που πιθανότατα θα επηρεάσει και αυτό την κατάσταση, ενώ παράλληλα αναμένεται να γίνουν και εργασίες από τον ΔΕΔΔΗΕ, για την υπογειοποίηση του δικτύου, που επίσης θα επιδράσουν στα χρονοδιαγράμματα, αλλά και θα δημιουργήσουν όχληση στην πόλη.

Από τη μία, είναι καλό που γίνονται έργα, τα οποία όχι μόνο χρειάζονται στην πόλη, αλλά πολλά από αυτά θα έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και χρόνια. Όμως αυτή η αδυναμία σύγκλισης των προγραμμάτων τους, ώστε και να ελαχιστοποιούνται τα προβλήματα από τις εργασίες, αλλά και να μην χρειάζεται το ένα έργο να ρημάζει κάτι που μόλις το φτιάξαμε, συνεχίζεται, και παρόλο που αποτελεί παλιό αίτημα των πολιτών, αλλά και ενίοτε των δημοτικών αρχών, φαίνεται να μην διορθώνεται από μόνο του.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.