Η «Κυριακη στο χωριο ξανα» της ΕΡΤ 3 στη Γρατινη

Προσκλητήριο συμμετοχής για την ολοκλήρωση των γυρισμάτων απευθύνουν οι δύο σύλλογοι του οικισμού

Αφιέρωμα στη Γρατινή μαγνητοσκοπεί η εκπομπή «Κυριακή στο χωρίο ξανά» που παρουσιάζει στη συχνότητα της ΕΡΤ 3 ο Κωστής Ζαφειράκης.

Οι συντελεστές της εκπομπής βρίσκονται στον γραφικό και πλούσιο σε παράδοση οικισμό ήδη από την Τετάρτη κάνοντας γυρίσματα, στα οποία συμμετέχουν αμφότεροι οι σύλλογοι του οικισμού με όλα τα μέλη τους. Τα γυρίσματα αναμένεται να ολοκληρωθούν το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου.

Οι δύο σύλλογοι απευθύνουν προσκλητήριο συμμετοχής σε όλους τους ενδιαφερόμενους για την εν λόγω ημέρα στις 10.00 το πρωί, ώστε να βοηθήσουμε με την απλή παρουσία τους στα γυρίσματα που αφορούν την μαγνητοσκόπηση των παραδοσιακών χορών.

«Είναι μία αγαπημένη εκπομπή που φέρνει στο προσκήνιο τα χωριά της Ελληνικής περιφέρειας όπου και αναδεικνύει την πολιτιστική τους κληρονομιά, τα τραγούδια, τα έθιμα, τα ήθη καθώς και τον τρόπο ζωής των παππούδων μας. Συμμετέχουν και συνεργάζονται και οι δύο πολιτιστικοί σύλλογοι του χωριού μας με όλα τα μέλη τους.

Είμαστε πολύ χαρούμενοι που θα αναδείξουμε και θα προβάλλουμε τη πολιτιστική κληρονομιά του τόπου μας σε όλη την Ελλάδα, μέσω της εκπομπής» αναφέρουν οι δύο σύλλογοι σε μήνυμά τους.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.