Η κρυφη διακομματικη, η περιμενοντας τον Υπουργο

Πρόοδος γίνεται στο θέμα της Διακομματικής επιτροπής για τη Θράκη, σύμφωνα με τον κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη, παρόλο που ονόματα, πλην αυτό του κ. Κεφαλογιάννη από πλευράς ΝΔ που είχε αναφέρει ο κ. Μανώλης Κοττάκης κατά τη διάρκεια της παρουσίασης του βιβλίου του κ. Στυλιανίδη «Θράκη… το επόμενο βήμα» στην Κομοτηνή, δεν έχουμε.
 
Όπως τόνισε είχε ανεπίσημες πληροφορίες πως ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αντέδρασε θετικά, η πρόταση απεστάλη στα κόμματα και αυτά ανταποκρίθηκαν στη σύσταση της επιτροπής στην οποία θα συμπεριλαμβάνονται πέρα των εκπροσώπων κομμάτων και μια ομάδα προσωπικοτήτων, σε συνεργασία με τους τοπικούς φορείς για τη διαμόρφωση των σχεδίων.
 
Παρόλα αυτά ακόμα περιμένουμε επισήμως να ανακοινωθεί η έκβαση αυτής της προσπάθειας, που ο κ. Στυλιανίδης πιστεύει ότι θα δεσμεύσει όλα τα κόμματα και θα αποτελέσει τον οδικό χάρτη μέσα από τον οποίο όλοι θα λειτουργούν.
 
Όμως πρόοδο ακούμε και πρόοδο δεν βλέπουμε σε αυτό το θέμα, όπως και δεν είδαμε ποτέ, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις στα τέλη του καλοκαιριού και τις αρχές του φθινοπώρου, ότι δηλαδή η διυπουργική επιτροπή που είχε συγκαλέσει ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς τον μακρινό Ιούνιο θα έρθει στην περιοχή.
 
Το φθινόπωρο ήρθε και κοντεύει να φύγει, και ακόμα μυρωδιά από υπουργό δεν πήραμε στην περιοχή, ενώ στο μεταξύ ο ανασχηματισμός ήρθε και παρήλθε, κάποιοι από αυτούς πήγαν σπίτια τους, άλλοι άλλαξαν υπουργείο, οπότε πλέον πιο πιθανό είναι να εντάξει ο Μπαράκ Ομπάμα τη Θράκη στο πρόγραμμα της επίσκεψής του παρά να έρθει σε αυτή διυπουργική επιτροπή.
 
Οπότε ό,τι και αν γίνεται στο θέμα της διακομματικής, μάλλον αποσπασματικά παρά με κάποια συντονισμένη πρόθεση γίνεται, και θα συνεχίσει να σέρνεται μέχρι κάποιος να αναλάβει την πρωτοβουλία εντός βουλής, ή εντός υπουργείων. Κ.Μ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.