Η ΚΟΘ ερχεται στο Μεγαρο Μουσικης Κομοτηνης

Θα συμμετέχει στο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης

Στην Κομοτηνή, και το Μέγαρο Μουσικής, αναμένεται να βρεθεί η Κρατική Ορχήστρα Θεσσαλονίκης το Σάββατο 22 Απριλίου, συμμετέχοντας στο Φεστιβάλ Κιθάρας Θράκης με δύο αριστουργήματα του συμφωνικού ρεπερτορίου, γραμμένα από τους κορυφαίους ίσως συνθέτες στην ιστορία της μουσικής.

Υπό την διεύθυνση του Γεώργιου Βράνου το κοινό της Κομοτηνής θα έχει την ευκαιρία να απολαύσει την Συμφωνία αρ.40 σε σολ ελάσσονα, KV 550 του Βόλφγκανγκ Αμαντέους Μότσαρτ και την Συμφωνία αρ.5 σε ντο ελάσσονα, έργο 67 του Λούντβιχ βαν Μπετόβεν.

Η 40η συμφωνία του Μότσαρτ έχει περιγραφεί από τους ειδικούς ως μία κατάδυση στην ανθρώπινη ψυχή και μία ανώτερη έκφραση πόνου, με τον Σούμαν να σημειώνει πως διαθέτει «Ελληνική λαμπρότητα και χάρη». Η 5η συμφωνία του Μπετόβεν καταφέρνει και ακουμπά τις υψηλότερες κορυφές του ανθρωπίνου πνεύματος, αγγίζοντας ταυτόχρονα τα βάθη της ανθρώπινης ψυχής, με τον Ε.Τ.Α. Χόφμαν να την παρομοιάζει με «ακτίνα που φωτίζει τα εσώψυχά μας». Μία αδυσώπητη εσωτερική μάχη που καταλήγει στο θρίαμβο του ανθρωπίνου πνεύματος.

Σε αναμονή λοιπόν, της ορχήστρας αλλά και όλου του προγράμματος του Φεστιβάλ Κιθάρας

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.