Η Κομοτηνη παρουσα στις υποψηφιοτητες των βραβειων του περιοδικου «Χαρτης»

Mε την ποιητική συλλογή «Περίμετρος» του Γιάννη Στρούμπα, το δοκίμιο «Το παρασκήνιο της μνήμης» του Αναστάση Βιστωνίτη

Και «Το όνομά μου είναι… Γιώργος Σεφέρης» του «δικού» μας Νίκου Μαθιουδάκη… εξ ημισείας

Τρεις υποψηφιότητες σε τρεις διαφορετικές κατηγορίες λόγου μετρούσε μέχρι χθες(15/3/2024) η Κομοτηνή στις μακρές λίστες των ετήσιων βραβείων για το 2023 που κατήρτισε το διαδικτυακό περιοδικό Λόγου και Τέχνης «Χάρτης».

 Αναφερόμαστε στον Γιάννη Στρούμπα και την «Περίμετρό» του (εκδ. Σμίλη) στην κατηγορία της ποίησης,  στον Αναστάση Βιστωνίτη και «Το παρασκήνιο της μνήμης» (εκδ. Καστανιώτη) στην κατηγορία των δοκιμίων, και στον «δικό μας»,  Κρητικό κομοτηναίο, με ιδιαίτερες σχέσεις με την πόλη όπου πραγματοποίησε τις σπουδές του, σε προπτυχιακό, μεταπτυχιακό και διδακτορικό επίπεδο, Νίκο Μαθιουδάκη, που μαζί με τον Μάνο Μπονάνο,  εγγράφονται με «Το όνομά μου είναι… Γιώργος Σεφέρης», (εκδ. Ίκαρος) στην κατηγορία των παιδικών βιβλίων.

Ευχή όλων μας τα ονόματά τους να συμπεριλαμβάνονται και στη βραχεία λίστα των υποψηφίων για τα βραβεία του περιοδικού.

Τιμή και μεγάλη χαρά, η Αθήνα και ο «Χάρτης» να στρέφουν το βλέμμα και κατά την πλευρά της επαρχίας, για όσους εκ των δημιουργών εξακολουθούν να ζουν μακριά από το κέντρο όπως οι διαμένοντες στην Κομοτηνή Γιάννης Στρούμπας,   Χρήστος Χαρτοματσίδης, Ιγνάτης Χουβαρδάς ή οι διαμένουσες στην Ξάνθη, ξανθιώτισσες Ελένη Εφραιμίδου, Ελένη Ανδρέου, κ.ά. (Τ.Κ.-Β., Α.Χ.)

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.