Η Κομοτηνη μια απο τις 40 πολεις  της Ελλαδας που συμμετεχουν στην 17η Ευρωπαικη Νυχτα χωρις Ατυχηματα

Μέλη του exagono θα μεταφέρουν το μήνυμα ότι «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί»

Το Κέντρο Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono Δήμου Κομοτηνής για άλλη μια φορά  συμμετέχει στην δράση «Ευρωπαϊκή Νύχτα Χωρίς Ατυχήματα» του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς», καθιστώντας την Κομοτηνή μια από τις 40 πόλεις  της Ελλάδας που στηρίζουν ενεργά και διαχρονικά αυτή  την τόσο σημαντική δράση ενεργοποίησης και ευαισθητοποίησης των πολιτών και κυρίως των νέων  για «έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα».

Έτσι, το Σάββατο 21 Οκτωβρίου 2023, τα στελέχη, οι εθελοντές και οι ασκούμενοι του  Κέντρου Νεολαίας και Εθελοντισμού exagono Δήμου Κομοτηνής, οι οποίοι ανέλαβαν να στηρίξουν την δράση θα βρίσκονται στην πλατεία Αρχιεπισκόπου Χρυσάνθου,  από τις 22:00 για να μεταδώσουν το μήνυμα «Αλκοόλ και οδήγηση δεν πάνε μαζί».

Η 17η «Ευρωπαϊκή Νύχτα χωρίς Ατυχήματα» διεξάγεται, ταυτόχρονα, σε περισσότερα από 40 σημεία διασκέδασης σε όλη την Ελλάδα, σε συνεργασία με το Δίκτυο Εθελοντών του Ι.Ο.ΑΣ. και την υποστήριξη πλήθους φορέων, εταιρειών και συλλόγων, οι οποίοι συμμετέχουν στη δράση και με έναν διασκεδαστικό τρόπο προτείνουν στις παρέες, να ορίσουν ένα άτομο που, δεν θα καταναλώσει ποτό εκείνη τη βραδιά για να αναλάβει, στο τέλος τη βραδιάς, τον ρόλο του «οδηγού της παρέας», φορώντας ένα ειδικό βραχιολάκι που θα του το θυμίζει με την ακόλουθη προτροπή: «Το να μείνεις νηφάλιος είναι τόσο απλό όσο να φορέσεις ένα βραχιολάκι! Απλά κάντο. Η ζωή είναι ωραία, μην τη χάσεις για ένα ποτό!»

Η προώθηση της δράσης είναι ιδιαίτερα σημαντική, καθώς το αλκοόλ εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις κύριες αιτίες πρόκλησης θανατηφόρων τροχαίων και σοβαρών τραυματισμών, με τα περιστατικά να αυξάνονται σημαντικά μετά τη νυχτερινή διασκέδαση του Σαββατοκύριακου, ιδιαίτερα στις νεαρές ηλικίες.

Τουλάχιστον 4.000 θάνατοι θα μπορούσαν να αποφευχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση ετησίως εάν εξαλειφόταν η οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ σύμφωνα με πρόσφατη έκθεση του  Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Ασφάλειας Μεταφορών (ETSC).

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.