Η κολοκυθια του βαμβακιου

Το θέμα που ανέβασε τους τόνους στο Περιφερειακό Συμβούλιο της Τετάρτης

Η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου ΑΜΘ την Τετάρτη, θα μπορούσε να χαρακτηριστεί από τις πιο άνευρες του τελευταίου διαστήματος. Λίγο οι απουσίες (έπρεπε να περιμένουμε αρκετή ώρα για να συμπληρωθεί η απαρτία), λίγο η θερινή ραστώνη στην οποία είναι πιο ευάλωτοι οι Σύμβουλοι, λίγο το ότι δεν υπήρχαν και θέματα που θα μπορούσαν να ανάψουν τα πνεύματα (αν και η αλήθεια είναι πως αυτό δεν είχε σταματήσει άλλες φορές τους πιο ευέξαπτους συμβούλους), όλα κυλούσαν ξεθυμασμένα.

Ώσπου φτάσαμε στην Προγραμματική Σύμβαση της ΠΑΜΘ με τον ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ για την υλοποίηση Δράσης-Έργου που αφορά την θρεπτική επισκόπηση στην καλλιέργεια βαμβακιού στην ΠΕ Δράμας, τη διερεύνηση τρόπων αντιμετώπισης τού συνδρόμου πρόωρης ωρίμασης και ορθολογική λίπανση της καλλιέργειας βαμβακιού στην ΠΕ Δράμας.

Εκεί λοιπόν, ξαφνικά τα πνεύματα άναψαν. Κάποιοι μίλησαν για λειτουργία του ΕΛΓΟ Δήμητρα χωρίς ουσιαστικό αντικείμενο, άλλοι συνέδεσαν την συγκεκριμένη σύμβαση με την προγραμματική σύμβαση, πάλι με τον ΕΛΓΟ Δήμητρα, για την αναβάθμιση και επαναλειτουργία του πρώην Καπνολογικού Ινστιτούτου Δράμας, που ακολουθούσε της προγραμματικής για το βαμβάκι (σαν ένα τύπου quid pro quo αν θέλετε), ενώ αναδείχθηκε και η περιφερειακή συνείδηση άλλων, που αναρωτήθηκαν γιατί η συγκεκριμένη σύμβαση γίνεται μόνο στη Δράμα και όχι για όλη την Περιφέρεια, στην οποία καλλιεργούνται χιλιάδες στρέμματα βαμβακιού από άκρη σε άκρη.

Η συζήτηση στη συνέχεια πήρε την κυκλική μορφή που συνήθως παίρνει σε τέτοιες περιπτώσεις, με τις απορίες να γίνονται τοποθετήσεις και στη συνέχεια ξανά απορίες, τις απαντήσεις να μένουν λίγο πολύ ίδιες, και ο εκνευρισμός να είναι διάχυτος, μέχρι τουλάχιστον την ψήφιση και των δύο θεμάτων.

Δεν γνωρίζουμε τι θα απογίνουν οι δύο προγραμματικές συμβάσεις, αν και τους ευχόμαστε καλή τύχη (στο συγκεκριμένο εκλογικό κλίμα, και με την ρευστότητα της εποχής, θα την χρειαστούν). Αυτό όμως που χρειάζεται, είναι λίγο μεγαλύτερη υπομονή κα λίγο μεγαλύτερη προσοχή.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.