Η Ιερα Μητροπολη Σαμου ζητα την βοηθεια ολων μας

Απαρατήρητα

Ένα βίντεο στο οποίο καταγράφονται φωτογραφικά οι ζημιές που υπέστησαν εκκλησίες και μονές της Σάμου από το σεισμό της 30ης Οκτωβρίου δημιούργησε η οικεία Μητρόπολη, ζητώντας τη συνδρομή όλων για την αποκατάστασή τους.

Χαρακτηριστικά για το μέγεθος της καταστροφής είναι τα όσα ανέφερε ο Μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος:  «Ο σπάνιος και μοναδικός εκκλησιαστικός και μνημειακός πολιτισμικός πλούτος της Σάμου βρίσκεται σε κίνδυνο. Ναοί και Μοναστήρια της Σάμου, που αριθμούν αιώνες ζωής και περικλείουν όλη την μεταβυζαντινή και νεότερη Ιστορία του Νησιού, πληγώθηκαν βαρύτατα.

Στον Δήμο Ανατολικής Σάμου 24 Ενοριακοί Ναοί.

Στον Δήμο Δυτικής Σάμου 30 Ενοριακοί Ναοί.

Επιπλέον οι Ιερές Μονές μας, όπως του Τιμίου Σταυρού, της Αγίας Τριάδος και του Προφήτου Ηλιού και πολλά Παρεκκλήσια.

Όλοι υπέστησαν τόσο μεγάλες φθορές, ώστε να κρίνεται επισφαλής η χρήση τους, υπό τον φόβο και ενός μεγάλου μετασεισμού, που ενδεχομένως να επιφέρει μεγαλύτερες ζημιές η ακόμη την πλήρη κατάρρευση και τον αφανισμό τους.

Εναγωνίως αναμένουμε τους ειδικούς, ώστε όσο το δυνατόν γρηγορότερα να ξεκινήσει η άμεση αποκατάσταση και αναστύλωσή τους. Υπολογίζουμε πολύ στην αγάπη των εν Ελλάδι και απανταχού της γης διαβιούντων Σαμίων Αδελφών, αλλά και στην ανδρεία του ευγενούς και ευσεβούς ακριτικού μας Κλήρου και Λαού».

«Και η παραμικρή προσφορά είναι αναγκαία, ακόμη και το 1 ευρώ, και θα αποτυπώσει την στήριξή μας στην πολιτιστική κληρονομιά της Σάμου, που κινδυνεύει να αφανιστεί.Η πολιτιστική παράδοση της Σάμου θα διασωθεί όχι μόνο με το περίσσευμα των λίγων, αλλά και με το υστέρημα των πολλών» αναφέρει η Μητρόπολη Σάμου.

Διά του λόγου το αληθές μπορείτε να δείτε το σχετικό βίντεο εδω:

Όσοι επιθυμούν μπορούν να στηρίξουν τον αγώνα της Μητρόπολης Σάμου με τους εξής τρόπους:

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΙΒΑΝ: GR5601104010000040154520072
ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΙΒΑΝ: GR4601727080005708022539451

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.