Η “Hellga & Hellena” του Χρηστου Χαρτοματσιδη στη βραχεια λιστα του «Αναγνωστη»

Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν τον Ιούνιο

Το μυθιστόρημα του «Κομοτηναίου» συγγραφέα Χρήστου Χαρτοματσίδη με τίτλο “Hellga & Hellena” βρίσκεται στις λίστες των φετινών βραβείων του Αναγνώστη.

Η κριτική επιτροπή των δημοφιλών βραβείων έδωσε χθες στη δημοσιότητα τις Μικρές Λίστες για τα Βραβεία 2023.

Ανάμεσα στις λίστες του Αναγνώστη συναντάμε και το τελευταίο συγγραφικό δημιούργημα του συντοπίτη μας Χρήστου Χαρτοματσίδη που κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις «Βακχικόν» τον Ιούλιο του 2022.

Τα τελικά αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην καθιερωμένη τελετή που θα γίνει και φέτος στο Μουσείο Μπενάκη  την Τρίτη, 13 Ιουνίου, σύμφωνα και με τις αξιολογήσεις της κριτικής επιτροπής που φέτος αποτελείται από τους κ.κ.

Δημήτρη Αγγελή, ποιητή, διευθυντής περ.Φρέαρ, Γιώργο Περαντωνάκη, Δρ. Νεοελληνικής φιλολογίας, κριτικό λογοτεχνίας, Γιάννη Μπασκόζο, δημοσιογράφο, συγγραφέα, Βαρβάρα Ρούσσου, ΕΔΙΠ, ΑΣΚΤ, Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, Αριστοτέλη Σαΐνη, κριτικό λογοτεχνίας, Κατερίνα Σχινά, κριτικό λογοτεχνίας, μεταφράστρια και τον κ.Βαγγέλη Χατζηβασιλείου, κριτικό λογοτεχνίας.

Να σημειωθεί πως όπως ανακοινώθηκε φέτος ο θεσμός των Βραβείων του Αναγνώστη θα «καλωσορίσει» και ένα νέο βραβείο καθώς ο εκδοτικός οίκος Le miel des anges θα επιλέξει ένα από τα βραβευμένα βιβλία να εκδοθεί στη γαλλική γλώσσα σε μετάφραση Michel Volkovitch και Ελένη Ζέρβα.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.