Η ΓΣΕΕ στο πλευρο των Αντιπεριφερειαρχων που αρνουνται να υπογραψουν το Κυριακατικο ανοιγμα των καταστηματων

Η ΓΣΕΕ, με αφορμή αποφάσεις Αντιπεριφερειαρχών σε όλη τη χώρα, οι οποίοι αρνούνται να νομιμοποιήσουν πολιτικά το Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων και να συμμορφωθούν με τις επιταγές του μνημονιακού Ν. 4446/16, εκφράζει γι’ άλλη μια φορά την πλήρη και κατηγορηματική αντίθεσή της στην κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας.
 
Όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση της ΓΣΕΕ, «με την τροποποίηση των ενδιάμεσων εκπτωτικών περιόδων (και συνεπώς  την υποχρεωτική πρόβλεψη λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές), η Κυβέρνηση επιχειρεί να κάνει συνένοχη την Τοπική Αυτοδιοίκηση και να νομιμοποιήσει το Κυριακάτικο άνοιγμα των καταστημάτων, κάτι που εγκυμονεί κινδύνους για περαιτέρω απορρύθμιση της εγχώριας αγοράς, ενώ δημιουργεί σοβαρά και μη αναστρέψιμα προβλήματα για το σύνολο των εργαζομένων στο εμπόριο».
 
«Είναι ξεκάθαρο ότι η γενίκευση της λειτουργίας των καταστημάτων τις Κυριακές εξυπηρετεί κατευθυνόμενες επιδιώξεις, αφού παραβιάζει τις αρχές του ίσου ανταγωνισμού, καταστρέφει τις μικρές επιχειρήσεις και εκμηδενίζει τον ελεύθερο χρόνο της οικογενειακής και προσωπικής ζωής».
 
«Η ΓΣΕΕ στηρίζει και συντάσσεται πλήρως με τις ενέργειες όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων, για να μην εφαρμοστεί το μέτρο, ειδικά μετά και την απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ, με την υπ’ αριθμ. 100/2017 απόφασή της.
 
Το σύνθημα «ΠΟΤΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ», συνιστά διαχρονικό και πάντα επίκαιρο σύνθημα του κόσμου της μισθωτής εργασίας για άμεση κατάργηση όλου του μνημονιακού αντεργατικού πλαισίου που επιτρέπει τη λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, η οποία εξοντώνει τους εργαζόμενους και οδηγεί τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε λουκέτο, ενώ ωφελεί τις μεγάλες αλυσίδες, τις πολυεθνικές, τα εμπορικά κέντρα και τα εκπτωτικά χωριά», καταλήγει η ανακοίνωση. Δ.Δ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.