«Η φωτια ξεκινησε απο καυση χορτων σε χωραφι»

Παρά τις προειδοποιήσεις δεν βάζουμε μυαλό

80 στρέμματα χαμηλής βλάστησης και θάμνων έκαψε η φωτιά στην παραλία Ελαιοχωρίου του Δήμου Παγγαίου την Πέμπτη 8 Ιουνίου, στην οποία μάλιστα χρειάστηκε να επιχειρήσουν Πετζετέλ για να μπορέσει να περιοριστεί.

Η φωτιά, όπως λένε οι πρώτες πληροφορίες, ξεκίνησε από καύση χόρτων σε χωράφι, γιατί… φυσικά και θα ξεκινούσε έτσι, στην Ελλάδα είμαστε. Ακόμα ένα ατόφια ελληνικό χαρακτηριστικό της φωτιάς ήταν ότι την κατάσβεση δυσκόλευε το γεγονός ότι στο χώρο βρισκόταν λάστιχα και κουτιά από φυτοφάρμακα, οι αναθυμιάσεις από τα οποία δυσκόλευαν την κατάσβεση.

Δυστυχώς φαίνεται πως παρά τις προειδοποιήσεις, παρά τους πάνω από 100 νεκρούς στο Μάτι, παρά τα όσα γίνονται στη χώρα μας κάθε καλοκαίρι, δεν μπορούμε να βάλουμε μυαλό, και να περιορίσουμε όσο μπορούμε τους κινδύνους της φωτιάς. Και όχι μόνο στην καύση χόρτων. Πόσες φορές θα δούμε φέτος το καλοκαίρι κάποιον να πετάει το αποτσίγαρο από το αυτοκίνητο, παρά τους κινδύνους που δημιουργεί; Πόσες φορές θα δούμε ψήστες να μαγειρεύουν μέσα σε αλσύλλια; Δυστυχώς η απάντηση είναι πολλές, και θα έχουμε πολλά φαινόμενα σαν αυτό στην Καβάλα όσο δεν βάζουμε μυαλό.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.