Η επιτυχια της Ευας* στους Πανελληνιους Αγωνες Special Olympics εγινε σκιτσο απο τον Νικο Καμπασελε

Κατέκτησε δύο μετάλλια στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics 2022

Ένα κορίτσι το οποίο φιλοξενείται από το 2010 στο παιδικό Χωριό SOS Θράκης στο Αρίστεινο του Έβρου, και οι επιτυχίες της αποτέλεσαν πηγή έμπνευσης για τον καλλιτέχνη Νίκο Καμπασελέ που δημιούργησε ένα στριπάκι κόμικ, που συγκίνησε τους χρήστες των social media.

Ο λόγος για την Εύα*, που μέσα από τον αθλητισμό, προσπαθεί και κάνει τα όνειρά της πραγματικότητα και φέτος τα κατάφερε με την κατάκτηση δύο μεταλλίων στην επιτραπέζια αντισφαίριση (πινγκ–πονγκ), στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics 2022.

Η Εύα* βρέθηκε στο Παιδικό Χωριό SOS Θράκης το 2010, μαζί με τις δύο αδελφές της. Με την υποστήριξη των ανθρώπων των Παιδικών Χωριών SOS είχε την ευκαιρία να καταπιαστεί με πολλές αθλητικές δραστηριότητες, όπως βόλεϊ, στίβο, κολύμβηση, πινγκ–πονγκ και να ανακαλύψει την έφεσή της και την αδυναμία της στον αθλητισμό.

Φέτος, μετά από χρόνια σκληρής προσπάθειας και αφοσίωσης, κατάφερε να κερδίσει ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στο πινγκ–πονγκ, για την πρώτη θέση στο ατομικό στην κατηγορίας της και την τρίτη θέση στο διπλό μεικτό αντίστοιχα, στους Πανελλήνιους Αγώνες Special Olympics 2022.

«Είμαστε συγκινημένοι και υπερήφανοι και ευχόμαστε πολλές ακόμα επιτυχίες! Θερμά συγχαρητήρια στην ίδια, στην προπονήτριά της, αλλά και σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στους αγώνες» είπε, για τη νίκη της Εύας*, ο Διευθυντής του Παιδικού Χωριού SOS Θράκης, Γιώργος Βαφέας.

*Το όνομα έχει τροποποιηθεί για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.