Η επιστολη του Κ.Ι.Σ.Ε. στη δημαρχο Καβαλας

Να προχωρήσει η τοποθέτηση του Μνημείου για το Ολοκαύτωμα στην Καβάλα ζητά το Κ.Ι.Σ.Ε.

Με επιστολή που απέστειλε, χθες, προς τη δήμαρχο Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος (Κ.Ι.Σ.Ε.) εκφράζει τη λύπη του για τη ματαίωση των αποκαλυπτηρίων του μνημείου Ολοκαυτώματος των 1484 Ελλήνων Εβραίων της Καβάλας που ήταν προγραμματισμένη να γίνει την Κυριακή 17 Μαΐου 2015, λόγω της απαίτησης της δημάρχου, όπως αναφέρεται στην επιστολή, να διαγραφεί ή να αλλοιωθεί το «Άστρο του Δαυίδ» που ήταν χαραγμένο στο μνημείο.
 
Στην απαντητική επιστολή που έστειλε το Κ.Ι.Σ.Ε. προς την κ. Τσανάκα σημειώνει ότι τόσο το ίδιο όσο και το Ελληνικός Εβραϊσμός παρακολούθησαν την ευαισθησία που η ίδια επέδειξε επισκεπτόμενη το Εβραϊκό νεκροταφείο της Καβάλας, συνοδεύοντας τους συγγενείς των θυμάτων του Ολοκαυτώματος που έφθασαν από το Ισραήλ για να παραστούν στην εκδήλωση.
 
 «Νιώσαμε ικανοποίηση», σημειώνεται στην επιστολή, «από την αυθόρμητη αντίδραση δημοτών της πόλης σας, από τη θαρραλέα στάση του αντιδημάρχου κ. Μιχάλη Λυχούνα, από τη θέση της κυβέρνησης και των πολιτικών κομμάτων, αλλά και των χιλιάδων πολιτών μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που υποστήριξαν την τοποθέτηση του μνημείου, χωρίς αλλοιώσεις, στον προκαθορισμένο τόπο».
 
Στην επιστολή που υπογράφουν εκ μέρους του Κ.Ι.Σ.Ε. ο πρόεδρος Μωυσής Κωνσταντίνης και ο γενικός γραμματέα Μορδοχάι Σολομών, υπογραμμίζεται επίσης: «με λύπη σας ακούσαμε να μιλάτε για πιέσεις και απειλές που ασκήθηκαν εναντίον σας προκειμένου να μην υλοποιηθεί η τοποθέτηση του μνημείου. Με λύπη διαβάσαμε τις ανακοινώσεις του προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου και της Μητρόπολης Φιλίππων».
Το Κ.Ι.Σ.Ε., μέσω της επιστολής που απέστειλε, υπογραμμίζει ότι είναι διακαής πόθος του να τοποθετηθεί το μνημείο στον χώρο που του αρμόζει και καταλήγει: «το μνημείο του Ολοκαυτώματος κυρία δήμαρχε δεν είναι μόνο σύμβολο μνήμης και τιμής των 1.484 θυμάτων Ελλήνων Εβραίων της Καβάλας είναι και σύμβολο κατά του μίσους, της μισαλλοδοξίας, του ρατσισμού και του αντισημιτισμού. Το μνημείο αυτό συμβολίζει τη φιλία, την αλληλεγγύη και την αγάπη μεταξύ όλων των ανθρώπων ανεξαρτήτως φυλής ή θρησκεύματος. Αυτές τις αξίες προσδοκούμε να υιοθετήσουν τόσο το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης όσο και η Μητρόπολη Φιλίππων».
 
Ωραία… Επιτέλους ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ τουλάχιστον, απέναντι στη μνήμη αθώων θυμάτων του ναζισμού.X.Λ.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.