Η επελαση της «Σοφιας»

Απαρατήρητα

Πολικές αναμένεται να είναι θερμοκρασίες τις πρώτες ημέρες του νέου έτους, σε όλη τη χώρα, με την Θράκη να μην αποτελεί εξαίρεση στα όσα «ψυχρά» αναμένεται να φέρει μαζί της η «Σοφία», το δεύτερο κύμα κακοκαιρίας που θα πλήξει την χώρα.
 
Η «Σοφία» μάλιστα έκανε την εμφάνισή της, όπως είχαν προβλέψει, οι μετεωρολόγοι από χθες, Πέμπτη, με την πτώση της θερμοκρασίας να είναι κάτι παραπάνω από αισθητή, ακόμα και στους Θρακιώτες που είμεθα συνηθισμένοι στο κρύο, όχι όμως και τα  πολυαναμενόμενα χιόνια, με εξαίρεση τις ορεινές περιοχές και την Μαρώνεια σε ό,τι αφορά τη Ροδόπη.
 
Οι ισχυροί άνεμοι που σύμφωνα με τις προβλέψεις θα ακολουθήσουν δεν προμηνύουν να δούμε σύντομα λευκή μέρα στην ευρύτερη Ροδόπη, ωστόσο οι αρμόδιες αρχές δηλώνουν έτοιμες να αντιμετωπίσουν τα όποια προβλήματα ενδεχομένως δημιουργηθούν.
 
Σε αντίστοιχη ετοιμότητα όμως θα πρέπει να βρισκόμαστε και εμείς, τόσο σε ότι αφορά την ασφάλεια των μετακινήσεών μας, οι περιττές των οποίων καλό θα είναι να αποφεύγονται, μέχρι την παύση του «συναγερμού» με τις αντιολισθητικές αλυσίδες, ακόμα και αν δεν χρειαστούν να βρίσκονται στα οχήματά μας, χαμηλές ταχύτητες κ.ο.κ. όσο και την γενικότερη ασφάλειά μας, με το να ακολουθήσουμε κάποιες απλές πλην σωτήριες σε πολλές των περιπτώσεων οδηγίες, όπως για παράδειγμα η ασφάλεια αντικειμένων τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς, την αποφυγή εργασιών υπαίθρου και τις δραστηριότητες στις θαλάσσιες περιοχές και όλα όσα περιλαμβάνουν οι οδηγίες των αρμοδίων αρχών Πολιτικής Προστασίας.
 
Οι αρχές ευτυχώς έχουν προβλέψει για την προστασία των άστεγων συμπολιτών μας, γεγονός βέβαια που δεν μειώνει και την ανάγκη της δικής  μας κινητοποίησης σε περίπτωση που διαπιστώσουμε την οποιαδήποτε ανάγκη προστασίας συμπολίτη αλλά και των αδέσποτων ζώων, στο σημείο βεβαίως που ο καθένας μπορεί να μεριμνήσει σχετικά.
 
Για όσους δε ενδέχεται να ταξιδέψουν, καλό θα είναι να ελέγξετε πρώτα το αν θα πραγματοποιηθούν τα δρομολόγια κανονικά, καθότι ήδη από χθες δεν είναι λίγες οι ακυρώσεις τόσο σε πτήσεις όσο και σε δρομολόγια τρένων, ενώ κλειστοί είναι και πολλοί δρόμοι του εθνικού οδικού δικτύου.
 
Και ας ελπίσουμε, να δούμε και εμείς την πολυαναμενόμενη λευκή ημέρα, δίχως ωστόσο προβλήματα καταστροφές κ.ο.κ. Ν.Β.

google-news Ακολουθήστε το paratiritis-news.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.